18. jul
 
10 millioner har sett viralvideo fra ØRB
10 millioner har sett videoen der brannkonstabel Bjarne Noremsaune fra ØRB Jessheim viser hvor galt det kan gå uten sykkelhjelm.

Publisert: 30.jun.2018 06:00
Oppdatert: 29.jun.2018 13:51

Den ferdig redigerte videoen hvor Bjarne Noremsaune slipper en melon i gulvet med og uten hjelm, har 27.000 visninger på YouTube. Men på Bjarne Noremsaunes facebookside er videoen oppe i 10 millioner visninger.

– Jeg ble tatt litt på senga egentlig, det var ikke tanken, sier Noremsaune.

Sett over hele verden

Brannkonstabel Noremsaune er, som yrket tilsier, opptatt av sikkerhet i hverdagen. Han forteller til EUB at tanken bare var å lage en litt morsom ting å legge ut på Facebook.

– Det er et godt budskap, og det er bare fint hvis folk kan bli flinkere til sånne ting som å bruke hjelm, forteller brannkonstabelen.

Men han hadde ikke sett for seg at så mange skulle se videoen. I dag har videoen 10 millioner visninger, og blir sett over hele verden.

– Jeg ville vise effekten av å bruke hjelm, men det var litt for moro skyld, og for å se om budskapet kunne nå ut. I første omgang hadde jeg bare tenkt å nå ut til nær omgangskrets, sier brannmannen.

Enkel måte å beskytte seg

Han ser ofte ulykker i sin jobb, og vet svært godt viktigheten av å beskytte hodet i trafikken.

– Noen uker etter vi lagde den videoen, så var vi ute på en ulykke hvor noen hadde kræsja på sykkel, og da var det en diger bulk i hjelmen. Da ser man hvor viktig det er med hjelm. Det er stor forskjell på dem som har beskytta seg, og de som ikke har det, forklarer Noremsaune.

Når det er sagt, har Noremsaune inntrykk av at folk jevnt over er flinke til å bruke hjelm.

– Folk har blitt flinkere. Det er en enkel måte å beskytte seg på.

Fakta

  • Sykkelhjelm er en type lett styrthjelm beregnet for syklister. Slike hjelmer har gradvis utviklet seg over de siste 50 år som sikkerhetsutstyr til å redusere eller hindre hodeskader ved sykling.
  • Hjelmer kan redusere eller hindre sår og skader som følge av støt mot hodet. Testing av hjelmer skjer ved å la dem falle fra noen meters høyde med et modellhode inni og måle reduksjon i akselerasjon.
 
BRANNKONSTABEL: Bjarne Noremsaune er brannkonstabel i Øvre Romerike brann og redning.
VIRALT: Videoen av Bjarne Noremsaune som demonstrerer viktigheten av hjelm, har blitt sett over 10 millioner ganger på Facebook.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no