17. jul
FLYTTER: På slutten av året tar avdelingssjef Ove Kjærstad i Volvo truck center med seg staben og flytter til nye lokaler.
 
Volvo truck center flytter fra Bilbyen
Rundt nyttår forlater Volvo sine lokaler i Bilbyen, etter over 40 år.

Publisert: 21.feb.2018 11:30
Oppdatert: 26.sep.2018 12:42

– Vi skal flytte bedriften til splitter nye lokaler bak Plantasjen på Jessheim nord, og vi regner med å være ferdig med den prosessen ved nyttår. Byggestart der borte er rett rundt hjørnet, sier avdelingssjef Ove Kjærstad i Volvo truck center.

HISTORIE

Volvos buss- og lastebilverksted har holdt hus i samme bygning siden 1977, da under navnet Lillestrøm Bilcentral. I dag er lokalene for små og uhensiktsmessige for et moderne verksted, og Kjærstad ser frem til å flytte inn i nye og moderne lokaler.

BLIR IKKE ALENE: Også Birger N. Haug etablerer seg på Jessheim nord

– Vi får åtte gjennomgående verkstedløp der som her, men de nye blir 36 meter mot dagens 25. Det betyr at vi får inn de lengste vogntogene, dessuten kan to trekkvogner stå mot hverandre med førerhuset løftet. Det klarer vi ikke nå. Også ute får vi større plass fordi vi slipper å dele med personbiler, sier han.

Prosessen med å finne nye lokaler har pågått noen år.

– Vi så på flere tomter mellom Jessheim og Dal, for det er i dette området vi skal være. Jeg mener beliggenheten blir veldig bra, bare 300–400 meter fra E6, sier han.

SENTRALT

– Hvorfor må dere være her?

– Fordi det skal være en viss avstand mellom Volvos verksteder. Dessuten er dette et sentralt område. Mange av våre kunder er såkalte akutte, de må få fikset noe der og da. Dessuten er det fint mulig å sette fra seg lastebilen og ta en tur inn til Oslo med toget mens den blir servet, sier han.

SUKSESS: Alle er fornøyde med Bilbyen

Volvo truck center på Jessheim sysselsetter i dag 37 personer inkludert en håndfull lærlinger. Alle blir med på flyttelasset.

– Og vi kommer nok til å ansette et par mekanikere til i det nye verkstedet, sier Kjærstad som ikke vet hva som skal inn i lokalene når siste vogntog har kjørt ut.

– Alt jeg vet er at det ikke blir utleid noe personbilrelatert i og med at Bilia ligger vegg-i-vegg. Men lokalet egner seg til mange typer næring, både verksted og annet, sier han.

Denne delen av Bilbyen er også regulert til boliger, så før eller siden blir næringslokalene borte.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no