24. apr
VRENGTE OVER. Holdt på å treffe personbil. Foto: Skjermdump
 
Vrengte vogntoget over gresset og krasjet nesten med personbil
JESSHEIM. Det holdt på å gå skikkelig galt i 110-sona på E6 da den portugisiske vogntogsjåføren ville slippe kontroll.

Publisert: 31.mai.2017 11:30
Oppdatert: 31.mai.2017 11:47

Den oppsiktsvekkende hendelsen skjedde på E6, ved avkjøringa til Jessheim trafikkstasjon, tirsdag kveld.

Vegvesenet kontrollerer tunge kjøretøy flere ganger i uka ved stasjonen, og overvåkningskameraet som ser ut over trafikken på E6 ved fanget opp hele opptrinnet da det portugisisk-registrerte vogntoget bråsvingte tilbake på E6 for å slippe kontroll på Jessheim.

VAR PÅ VEG INN

Sjåføren er statsborger fra Moldovia, men kjørte på rumensk førerkort. Han lå i avkjøringsfila på E6 i retning trafikkstasjonen da han plutselig ombestemte seg.

Han vrengte det 15 tonn tunge kjøretøyet til venstre og tilbake på E6, der det kom en personbil. På videoen som er fanget opp er det tydelig at vogntoget kjører over gressplenen som ligger mellom avkjøringsrampa og asfalten på E6 før han braser ut på motorvegen, og det er bare flaks at det tunge kjøretøyet ikke kjører rett inn i personbilen som er i ferd med å passere.

Hendelsen skjedde tirsdag kveld, og Vegvesenet la ut videoen på Twitter i morgentimene onsdag.

BLE RYSTET

I twittermeldingen skriver Vegvesenet megetsigende «Nestenulykke på E6 ved Jessheim i går kveld pga. spansk/portugisisk vogntog som valgte å unndra seg kontroll i siste liten. Fører er anmeldt.»

Erik Ekre, avdelingsingeniør i Statens vegvesen er rystet.

– Dette er svært alvorlig. Det er 110-sone på E6 fordi stedet, og man ser tydelig av vogntoget vrenger over, kjører over gresset og er i ferd med å krasje med en passerende personbil. Han klarer så vidt å svinge tilbake på vegen og få kontroll over kjøretøyet. Det er bare enorm flaks at det går bra, sier Ekre.

Artikkelen fortsetter under videoen

BLIR ANMELDT

Ingeniøren sier at sjåføren ble stanset lenger sør på E6. Han blir nå anmeldt for å ha unndratt seg kontroll og for å ha kjørt uansvarlig. Det er politiet som håndterer saken videre.

– Reaksjonen kan bli alt fra bot til inndragelse av førerrett i Norge. Det er for tidlig å si noe om det, sier Ekre, som sier at det ikke er første gang han ser halsbrekkende kjøring på E6.

– Det skjer med jevne mellomrom, og det gjelder vel så ofte norske sjåfører som utenlandske. Sjåfører som vil unndra seg kontroll tar ekstreme sjanser, sier Ekre, og legger til at ofte står ikke forholdet de vil unndra seg til den uansvarlige kjøringen.

– I dette tilfellet hadde bilen en diesellekkasje og sjåføren hadde montert et ulovlig bord på dashbordet. Men ingen av delene var spesielt alvorlige forhold. Det kan selvsagt være andre bakenforliggende årsaker vi ikke vet om ennå, sier Ekre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no