20. nov
YOGATID: Liv Moger inviterer alle som vil til grunnleggende kurs i yoga - på Eidsvoll bygdetun.
 
Yoga på Bygdetunet
I dag og fire onsdager til inviterer Liv Moger til å lære litt om yoga – i det fri.

Publisert: 25.jul.2018 09:00
Oppdatert: 24.jul.2018 14:36

– Dette er en drop-in time for folk som ikke har gjort yoga før. Kall det gjerne et lavterskeltilbud, sier yogalærer Liv Moger.

– Så her er det ikke nødvendig med ferdigheter?

– Nei, her trenger man ikke kunne noe om yoga. Det handler derimot om å prøve, så om man ikke er myk, sprek eller sterk spiller ingen rolle, påpeker hun.

UTBYTTE

I en time skal hun vise hva denne eldgamle tradisjonen fra India dreier seg om.

– Alle får et utbytte av å drive med yoga, selv om vi begynner med enkle og rolige øvelser. Å strekke litt på kroppen er godt for alle mennesker. Det gir mer sirkulasjon og man for en innvendig ro samtidig med mer energi.

– Vanligvis holder du på i Yogatid i Sundet, men nå trekker du altså ut. Hvorfor?

– Det gir en spesiell effekt av å drive med yoga i naturen. Man kommer nærmere elementene som jord, trær og himmel – og det betyr noe i yoga, sier Moger.

– Kan man drive yoga i alle aldre?

– Ja, ung eller gammel, kvinne eller mann spiller ingen rolle. Dette handler bare om å få det bedre i kropp og sinn, og det er noe alle kan dra nytte av, påpeker hun.

GAMMELT

Opprinnelig er yoga mentale og kroppslige teknikker med tilknytning til de indiske religionene buddhisme og hinduisme. I Vesten presenteres yoga som en sekulær disiplin for personlig utvikling.

Det finnes flere ulike retninger innen yoga. Klassisk yoga ble oppsummert i Patanjalis verk Yogasutra, skrevet før år 500.

Begrepet yoga kan defineres som blant annet en kombinasjon av meditasjon og bestemte kroppsstillinger, pusteøvelser og lignende.

– Dette er ikke noe som ble funnet opp i Amerika for å tjene penger, men noe inderne har holdt på med i århundrer, sier Liv Moger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no