26. apr
TIL FINALE: Barbara Anna Zielonka fra Nannestad videregående skole er nominert som én av de ti beste lærerne i verden. Pressefoto
 
Zielonka blant ti av verdens beste lærere
Barbara Anna Zielonka, engelsklærer ved Nannestad videregående skole, er utnevnt som én av finalistene til kåring av verdens beste lærer.

Publisert: 14.feb.2018 07:00
Oppdatert: 13.feb.2018 14:15

Topp 10 i Varkey Foundation Global Teacher Prize 2018, med en pris på 1 mill. USD, er av en priskomité redusert fra en topp 50-liste. Ved å framheve historiene deres håper Varkey Foundation at offentligheten vil kunne delta i lidenskapelige debatter om hvor viktige lærere er.

KÅRES I DUBAI

Vinneren kunngjøres på Global Education and Skills Forum i Dubai søndag 18. mars 2018 hvor alle finalistene blir invitert. Vinneren blir kunngjort på scenen ved et gallaarrangement med rød løper som kan ses fra hele verden.

Zielonka og de andre finalistene er valgt ut blant over 30.000 nominerte og søkere fra 173 land over hele verden.

Global Teacher Prize ble grunnlagt for å anerkjenne én eksepsjonell lærer som har bidratt betydelig til yrket samt å belyse den viktige rollen lærere har i samfunnet. 

FRA POLEN

Zielonka kommer opprinnelig fra Polen, der begge foreldrene var lærere. Nå er hun engelsklærer ved Nannestad Videregående skole. Hun var med i foreldrenes undervisningstimer som barn og ble smittet av deres engasjement og kjærlighet til yrket. Som ung var målet hennes å bli ferdig på universitetet, bli lærer på heltid på en videregående skole og la utdanning bli tilgjengelig og internasjonal. Beslutningen om å emigrere til Norge, med sitt multikulturelle samfunn og liberale utdanningssystem, ga henne den ideelle plattformen for å realisere ambisjonen om å bli internasjonal lærer.

LES OGSÅ: Forbereder ungdommene til russetida 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no