25. jun
 
– Å se spillegleden til laget er helt fantastisk
For første gang i historien fikk Ull/Kisa æren av å være vertskap da årets Landsturneringen for utviklingshemmede ble arrangert i helga. I fokus sto idrettsglede, fair play og nye vennskap.

Publisert: 12.sep.2017 06:00
Oppdatert: 11.sep.2017 15:11

Smil på rekke og rad, et klapp skulderen og en oppmuntrende kommentar. Det spiller nesten ingen rolle om det er ditt eget lag, eller motstanderne som scorer – gleden er der.

– Det å se spillegleden til de andre på laget er helt fantastisk, smiler André Edseth Holter, kaptein for Bøn FK.

Med én trening i uka, gjennom et par-tre år, har blåtrøyene fra Eidsvoll etter hvert blitt en samspilt gjeng.

– Vi har utvikla oss mye – det får vi ofte skryt for. Jeg tror mye av styrken vår ligger i at vi unner hverandre å gjøre det godt på banen, vi snakker hverandre opp, forteller kapteinen.

– Hvordan har første turneringsdag vært, da?

– Får jeg være helt ærlig?

– Bløtt! Veldig bløtt! Men også veldig moro, sier Holter.

Norges mest omfangsrike

Det var samlet om lag 1.700 deltakere og ledsagere, fra hele landet, da den 27. landsturneringen i rekken ble spilt i gang.

Turneringen, som er Norges største og mest omfangsrike arrangement for utviklingshemmede, holdes i august eller september hvert år, og det spilles både fotball og håndball, på flere nivå.

I år var turneringen lagt til Jessheim, hvor både flerbrukshallen, friidretts- og fotballstadion ble brukt som arena.

– Det er fantastisk gøy å få arrangere en slik turnering med så mye idrettsglede. Jeg synes det er flott å få vise fram at idretten er for alle, sier Lars Erik Aas, daglig leder i Ull/Kisa håndball, som sammen med klubbens fotballgruppe, Norges Håndballforbund region Øst og Norges Fotballforbund Akershus, har jobbet hardt for å få turneringen på beina.

Startet nytt lag

Vertsklubben, som ikke tidligere har hatt et tilbud for denne målgruppen, fikk også en gyllen mulighet til å starte sitt eget lag.

Med flunkende nye drakter, i gult og grønt, og med nummer på brystet, kunne ti stolte håndballspillere stille til start i sin aller første kamp noensinne.

– Vi har hatt en bratt læringskurve og stor utvikling siden vi startet opp i mars. Det har vært veldig gøy og givende, med mye glede, sier trener Anette Løken Hansen.

– Jeg synes det er veldig moro på trening, spesielt styrketrening, også var det gøy å spille kamp i dag! Nå gleder jeg meg til dansing på festen i kveld, smiler Ull/Kisa-spiller Rebecka Lund.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Fotballgutter: Kjell Magne Trebekk, André Edseth Holter og Kriangkrai Boonkrun, fra Bøn FK, synes årets landsturnering var veldig gøy.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no