19. jul
 
– Blir et realt terrengløp
EIDSVOLL VERK. Et gammelt kutråkk tas i bruk når over 100 terrengløpere er ventet til det andre løpet i Eidsvoll Terrengløpskarusell.

Publisert: 14.jun.2017 12:00
Oppdatert: 14.jun.2017 12:01

– Det blir et realt terrengløp. Vi håper på pent vær og stor deltakelse som tidligere år, sier leder Tommy Løkken i Eidsvoll Værks Skiklub.

Over 120 deltakere var påmeldt til det første løpet i Feiring for tre uker siden. Torsdag er det klart for et nytt løp – denne gangen ved Skistua på Eidsvoll Verk. Og nok en gang er det ventet storinnrykk av små og store som vil teste farten i terrengløypa.

– Terrengløpskarusellen er fin på mange områder. Det er folkehelsebygging, og bygging av relasjoner mellom klubbene i Eidsvoll. I tillegg er det stor idrettsglede blant små og store. Eidsvollkarusellen skal være et uhøytidelig breddetilbud der det er plass til alle, sier Løkken.

Kutråkk ved stadion

Løypa på Eidsvoll Verk er basert på drøyt én kilometer lang rundløype i skogen over skistadion, og går i all hovedsak på en smal sti som følges mot klokka.

– Det har regnet mye den siste tiden, slik at deler av traseen er både våt og gjørmete, sier Løkken.

Barn fra 0 til 6 år løper én runde inne på skistadion. 7–10 år løper nordre sløyfa, mens 11–12 år løper én full runde i terrengløpstraseen. 13–16 år og senior kort løper to runder, mens 17–20 år og senior lang løper fire runder.

– Cirka 100 meter av traseen er innom den nye terrengsykkelløypa. Resten går i stor grad i et gammelt kutråkk. Det er godt merket, og dette blir et godt, gammeldags terrengløp, sier Tommy Løkken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no