25. jun
 
- De ligger tett og kompakt, og de er vanskelige å spille ut
Eidsvold Turn seiret i tung slitekamp.

Publisert: 26.aug.2017 18:19
Oppdatert: 27.aug.2017 07:16

Poengene kommer ikke gratis for et Eidsvold Turn i flytsonen, men Turn fortsetter som det store formlaget i 3. divisjon. 

– Det var tungt i dag, det var det, sier matchvinner Kristoffer Trandum Nordlie til EUB.

– En sliteseier, sier trener Karim Essediri. Selv om Eidsvold Turn er voldsomt i dytten om dagen, kommer ikke poengene gratis. Mot Lillehammer lørdag måtte de kjempe hardt for de tre poengene.

– INGEN KASTEBALL

Trener Karim Essediri synes Lillehammer var vonde å møte. Taktisk krasjet lagene voldsomt, og Essediri mener Lillehammers spillestil er vanskelig for Turn å trenge igjennom.

– Det å møte et lag som ligger i 4-5-1 er vanskelig for oss når vi ønsker å spille ball. De ligger tett og kompakt, og de er vanskelige å spille ut. I tillegg er de gode til å bruke fysikken sin, og de viste i dag at de ikke er noen kasteball i avdelingen, oppsummerer Essediri etter 2-1-seieren.

TRANDUM NORDLIE MATCHVINNER

Eidsvold Turn hadde god kontroll på opplendingene i 1. omgang, selv om Lillehammer utlignet på straffespark etter drøye halvtimen. Eidsvold Turns 1-0-scoring var av det vakre slaget. Johan Kolbjørnsrud skrudde et frispark over Lillehammer-muren og opp i høyre hjørne. Rett på overtiden av 1. omgang dukket Kristoffer Trandum Nordlie opp med den viktige 2-1-scoringen før pause.

– Det startet egentlig med en glimrende ball fra Henrik Ulseth til Stian Teksum som skjærer innover. Der dukker jeg opp, da, sier en fornøyd matchvinner til EUB. Trandum Nordlie har ikke scoret på lenge, ikke siden 4-0-seiren mot Gjøvik-Lyn tidlig i mai.

– Det var på tide igjen nå, avslutter Trandum Nordlie.

ÉN KAMP AV GANGEN

Selv om Eidsvold Turn harelleve seire – og én uavgjort – på de siste tolv kampene, lar ikke trener Essediri seg vippe av pinnen.

– Vi er nødt til å tenke én kamp av gangen, selv om vi vet at vi kan rykke opp med åtte seire på de åtte neste kampene. Vårt fokus er uansett nødt til å ligge på den neste kampen, ikke den om to eller tre uker, sier Essediri. Turns neste kamp er borte mot Frigg. Et nytt, tøft oppgjør venter der, og sist Turn tapte en fotballkamp var mot nettopp Frigg i mai.

– Frigg er et mer spillende lag enn Lillehammer, og kanskje et lag som kler oss bedre rent spillemessig. Likevel veit vi at Frigg er et veldig godt lag, med en offensiv spillestil, avslutter Essediri. Stian Teksum fikk sitt tredje gule kort for sesongen mot Lillehammer, og blir utilgjengelig mot Frigg. Tilbake i troppen er derimot Jonatan Teigland. Eidsvold Turn ligger fortsatt på 3. plass i avdelingen, med sine 40 poeng. Stabæk 2 og Lyn ligger på plassene foran med 42 poeng, og lagene møter hverandre søndag. Turn har dermed både topplassering og 2. plass innen rekkevidde de neste serierundene.

FAKTA

3. divisjon avd. 02

Eidsvold Turn – Lillehammer 2–1 (2–1)

Eidsvollhallen, 112 tilskuere

Dommer: Martin Berg, Hunstad FK

Gule kort: Stian Teksum, Turn, Sverre Valset, Espen Ringlund, Lillehammer

Mål: 1–0 28. min.: Johan Kolbjørnsrud

1–1 35. min.: Prince N. Kabeya (str.)

2–1 45. min.: Kristoffer Trandum Nordlie

Lag Turn: Peter Rusina – Robin Edvardsen, Henrik Ulseth, André T. Nordlie, Johan Kolbjørnsrud – Markus Stensby, Kristoffer T. Nordlie – Thierry Dabove, Jon Erik Økland, Stian Teksum – Piotr Gaweck

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no