26. apr
TURN-JUBEL: Eidsvollingenes keeper, Stine Elise Kilde Krosnæs stengte buret – dermed gikk Ull/Kisa målløse av banen for første gang i år. Etter kampen jublet hun sammen med kampens eneste målscorer – Silje Trandum Otten.
 
Turn hadde avgjørende jenter i begge ender av banen: – Deilig å slå Kisa
Eidsvold Turn stoppet Ull/Kisas seiers- og scoringsrekke, og sørget for at rivalene har like mange poeng i toppen av tabellen.

Publisert: 30.mai.2018 12:36
Oppdatert: 30.mai.2018 12:50

Serieleder Ull/Kisa kom til Myhrer med seks strake seire og kunne i tirsdagens lokaloppgjør skaffet seg en seks poengs luke med seier over Turn. Blåtrøyenes seier sørget i stedet for at lagene står à poeng etter sju serierunder. Turn-spiss Silje Trandum Otten ble matchvinner etter en god prestasjon i første omgang. Hun ble spilt fint igjennom, men ble hardt presset av Kisa-forsvaret. Hun viste imidlertid styrke da hun dro seg fri og brukte utsiden av foten til å sende ballen i nettet.

– Det var deilig å slå Kisa – endelig. Vi var best i første omgang, men ble pressa hardere i andre, sier Trandum Otten til EUB.

Midtveis i andre omgang haltet kampens eneste målscorer ut med skade.

– Jeg tråkka over på trening dagen før og fikk en stempling nå, forteller spissen.

STENGTE BURET

Jessheim-laget hadde før kampen et scoringssnitt på 4,66 mål per kamp i årets serie. Mot Turn var de svært nære ny scoringsjubel, men ble effektivt nektet av både treverk og hjemmelagets keeper. Hjemmelaget dominerte kampen ut fra start, men scoringsjagende ullsokninger giret virkelig opp mot slutten av kampen. Nærmest kom Kisa-kaptein Emma Slinning som måtte se knalltreffet hennes gå i stolpen, før det traff Turn-keeper Stine Elise Kilde Krosnæs og trillet ut til corner.

– Jeg trodde ballen trillet inn i mål. Plutselig så jeg at den trillet over dødlinja. Jeg ble letta, erkjenner keeperen, som ble kåret til Turns beste spiller.

I tillegg hadde Ingrid Sten Andersen et godt skuddforsøk, men skuddet fra Kisa-backen ble stoppet av tverrliggeren. Kisa maktet aldri å få den forløsende scoringen, mye takket være keeper Krosnæs. Hun reddet det som kom, men var ikke sen med å takke resten av laget for hjelpen. Hun forteller at både hun og resten av laget ga alt de hadde fra start.

– Alle jentene gjorde en superbra jobb. Jeg er ganske glad nå, smiler keeperen etter kampslutt.

– STERKESTE LAGET

– Vi møtte akkurat det vi forventa. Turn har veldig raske angrepsspillere som de er flinke til å bruke. Vi var forberedt på det, men vi løste det ikke godt nok, spesielt i førsteomgang, oppsummerer Kisa-trener Aleksander Ebbestad.

– I andre omgang viser vi at toppnivået vårt er en del høyere enn det vi viste før pause. Vi skjønte tidlig i sesongen at Eidsvold Turn kom til å bli en av de hvasseste konkurrentene i år, og det er også det klart sterkeste laget vi har møtt. Mot andre lag kan vi ha svake omganger, men likevel greie å rette det opp med en sterk andreomgang. Dét så vi at ikke holdt her, avslutter treneren.

De to lokale lagene ligger an til å knive om førsteplassen på tabellen. Etter denne kampen er lagene like langt – med 18 poeng. Ullsokningene er imidlertid foran på målforskjell. Nedover på tabellen er Aurskog-Høland med 15 poeng den nærmeste konkurrenten til romeriksrivalene.

KAMPFAKTA

  • 3. div. kvinner
  • Eidsvold Turn – Ull/Kisa 1–0 (1–0)
  • Myhrer, 70 tilskuere
  • MÅL:
  • 1–0 Silje Trandum Otten
  • Gult kort: Rebecca Skaar Danielsen, Ull/Kisa
  • Dommer: Nils Peter Just, Nittedal
  • Tropp ETF: Stine Elise Kilde Krosnæs, Thea Wolden, Susann Aabye Lien, June Bothner, Frida Kristengård, Charlotte Elfstedt, Frøydis Waaler, Kristine Finneide, Veronika Sletta, Jorunn Waaler, Silje Trandum Otten, Anniken Smedsrud, Armenta Hyka, Tina Johansen.
  • Tropp Ull/Kisa: Ingvild Auflem Vik, Thea Constance Reinertsen, Thea Marie Dale, Camilla Kleven, Eline Øverli, Anna Hundeide Isaken, Emma Slinning, Sofie Dahl Karlsen, Guro Kristoffersen, Ingrid Sten Andersen, Rebecca Skaar Danielsen, Irina Øhrbom, Emilie Lystad, Dagmar Busterud Oustad, Cathrine Myromslien, Emma Caroline Brenn.

LES OGSÅ: Lokale klubber arrangerer fotballskoler 

LES OGSÅ: Søstrene Taugard følger hverandre til ny klubb

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KAPTEINER I KAMP: Lagenes kapteiner i duell utenfor Kisas 16-meter. Emma Slinning og Ull/Kisa ga seg ikke uten kamp, men Jorunn Waaler og Eidsvold Turn tok med seg alle poengene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no