21. apr
TIL HIMMELS: Truls Jørstad svevde på en sky etter 2-0-scoringen. Kapteinens frispark gikk over alt og alle i feltet, før det gikk via krysstolpen og inn.
 
– Den beste kampen Ull/Kisa har hatt på mine 2,5 år i klubben
«Bunnsolid» er trener Vegard Skogheims krystallklare dom etter hjemmeseieren mot Sogndal.

Publisert: 13.mai.2018 19:38
Oppdatert: 13.mai.2018 19:46

- Vi vinner duellene, vi vinner andreballene og er bunnsolide i hele kampen. Tidligere har vi kanskje herja litt mer fremover, men da har vi også sluppet inn flere mål. Sånn sett synes jeg dette er den beste kampen vi har hatt i min tid her, fastslår Vegard Skogheim.

KOM GODT I GANG

Én scoring, én ball oppe i krysstanga og én treff i stolperota oppsummerer Kisas førsteomgang på en effektiv måte.

1-0-scoringen kom etter en strålende kontring. Ole-Andreas Nesset mottok ballen og satte fart etter en Sogndal-corner. Da spissen nærmet seg sekstenmeteren trillet han ballet ut til Eric Kitolano på høyresiden. Midtbanespilleren sendte ballen inn til Kristoffer Normann Hansen som ventet på bakre stolpe. Vestfoldingen sendte ballen nådeløst i mål – hans fjerde for året.

- Det er sånn vi vil se ut offensivt, spillet fløyt veldig bra, sier målscoreren selv om den flotte kontringen.

NÆR DOBLING

Få minutter senere, etter en halvtimes spill var Nicolay Solberg svært nære dobling av ledelsen. Han har vist frem skuddbeinet sitt før, og fra nærmere 25 meters hold fikk han en ny mulighet. Lysluggen ladet frispark-kanonen og fikk se kula smelle i krysstanga og ut.

Like før hvilen var det Eric Kitolanos tur til å treffe aluminiumet etter godt forarbeid av Normann Hansen, men sistnevntes scoring var dét som skilte lagene til pause.

KAPTEINEN AVGJORDE

Hjemmelaget gikk offensivt til verks etter noen kloke ord i garderoben. Like før timen holdt Kristoffer Normann Hansen på doble ledelsen, men headingen hans traff – nær sagt selvfølgelig – tverrliggeren.

Bortelaget meldte seg litt mer på etter den første timen. Dessverre, sett med Sogndal-øyne, var det Ull/Kisa som satte inn det neste målet.

«Mr. Ull/Kisa», Truls Jørstad slo et frispark fra venstresiden, ikke langt fra cornerflagget. Ballen gikk over alt og alle inn i feltet, og stoppet ikke før den hadde gått via krysstanga og inn bak Sogndals keeper.

- Det er gøy å lage mål, absolutt, smiler kaptein Jørstad. Han innrømmer at det i utgangspunktet ikke var et skuddforsøk, men legger til: det var deilig å se den gå inn. Etter 2-0 følte vi nok at kampen var punktert, sier han. Hjemmepublikummet likte det Jørstad og Ull/Kisa serverte, og svarte da også med stående applaus i flere minutter før dommeren blåste av kampen.

- UTROLIG GLAD PÅ TRULS’ VEGNE

Den avgjørende scoringen smakte godt for Jørstad selv, hjemmefansen og ikke minst treneren. «Skogen» skrøt uoppfordret av Jørstad etter kampslutt:

- Jeg er utrolig glad på Truls sine vegne. Han har slitt litt, jobber hardt og står på – han scora også i forrige kamp mot Kongsvinger i cupen.

I forhold til Sogndals spillestil sa vi på forhånd at denne kampen ville passe perfekt for Truls, lyder trenerens hyllest.

MJØNDALEN NESTE

Ull/Kisa-leiren jublet for tre poeng, og ikke minst null baklengs for første gang på hjemmebane i år. Forsvarssjef Morten Sundli er godt fornøyd med at de kom godt i gang mot Sogndal. I tillegg poengterer midtstopperen at de unngikk personlige feil, spesielt i de bakre rekkene.

Forrige sesong endte med play-off til Eliteserien for de gulgrønne. Der kom de til kort mot Mjøndalen, laget de møter i neste serierunde. Dette gir nok en ekstra motivasjon, også for Morten Sundli. Han oppholdt seg i svensk fotball forrige høst, men har god grunn til å se frem imot oppgjøret:

- Jeg gleder meg kjempemasse. Det blir nok litt ekstra følelsesmessig, sier midtstopperen som har solide 182 kamper for bruntrøyenes a-lag.

- Det er et sted og en klubb som jeg er veldig glad i. Jeg kjenner mange i og rundt klubben, men jeg ønsker å være den som kan «melde litt» etter kampen, gliser Sundli.

LES OGSÅ: Poengdeling for Ull/Kisa i Florø

Kampfakta

OBOS-ligaen

Ullensaker/Kisa – Sogndal 2-0 (1-0)

Jessheim stadion, 746 tilskuere

Dommer: Magnus Nicolay Koløy, Bjørndal IF

Mål:

1-0 26. min.: Kristoffer Normann Hansen

2-0 78. min.: Truls Jørstad

Gule kort: Nicolay Solberg, Morten Sundli, Espen Garnås, Ull/Kisa. Sigurd Hauso Haugen, Joachim Soltvedt, Reiss James Greenidge, Sogndal

Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Espen Garnås, Morten Sundli, Nikolas Walstad (Karsten Rognerud fra 88.) – Nicolay Solberg, Truls Jørstad, Martin Torp, Eric Kitolano, Kristoffer Normann Hansen (Andreas Aalbu fra 73.) – Ole Andreas Nesset

LES OGSÅ: Ull/Kisa har aldri vært nærmere en cupfinale enn nå

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no