23. jul
 
EIF-keeperen: – Det er en blytung periode
Eidsvold IF med fem strake tap etter lørdagens kamp mot Hauerseter

Publisert: 02.jun.2018 18:09
Oppdatert: 02.jun.2018 18:20

Råholtlaget sliter med enorme skadeproblemer og står uten fast trener etter at Kyrre Innstøy nylig trakk seg, etter fire sesonger. Lørdag gikk laget på sitt femte tap på rad da Hauerseter trakk det lengste strået i lokaloppgjøret. Etter ti serierunder ligger EIF nå desidert sist på tabellen, med fem fattige poeng.

FØRSTE MÅL PÅ FEM KAMPER

Hauerseters Tobias Jakobsen dunket inn 1–0 etter halvspilt førsteomgang. Scoringen kom for øvrig i spissens første kamp på seks år. Ullsokningenes kaptein Vegard Knudsen doblet ledelsen fra straffemerket etter 53 minutter. Ti minutter før slutt skapte Stein Vidar Fjeldvang ny spenning i kampen, da han satte inn 2–1 og EIFs første mål på de fem siste kampene. Midtstopperen kostet samtidig på seg en scoringsdans, men danseshowet var utvilsomt blant kampens svakeste prestasjoner.

SER FREM MOT SOMMERFERIE

Til tross for at det gjenstår fire serierunder av vårsesongen, ser EIF-keeper Glenn Wilsgård allerede fram imot fotballpause.

– Jeg synes faktisk ikke vi spiller så dårlig, men jeg tror det blir viktig for laget å få seg en god sommerferie. Forhåpentligvis får vi stablet folk på beina i løpet av sommeren, sier den solide målvakten, som ikke legger skjul på at det er tøft å være EIF-spiller for tiden:

– Perioden er blytung, erkjenner han.

TAR KAMP FOR KAMP

EIF ledes for øyeblikket av Frode Berget og Oskar Ekstrøm. EUB erfarer imidlertid at ny hovedtrener kan bli presentert i løpet av få dager.

Frode Berget, som tidligere har vært assistenttrener i bl.a. Ull/Kisa og Eidsvold Turn, mener laget er inne i en periode der de må ta kamp for kamp.

– Vi gjør ikke en spesielt god kamp før pause, men utover i andre omgang hever vi oss. Det er ikke til å komme unna at vi jobber i motbakke om dagen, men vi tar med oss at vi skaper flere målsjanser og ikke minst en etterlengtet scoring.

– Har dere noen klar målsetting for de fire resterende kampene før ferien?

– Egentlig blir det bare å ta kamp for kamp, og å få tatt den neste trepoengeren så fort som mulig.

– Kommer dere til å unngå nedrykk?

– Det er absolutt mulig å unngå, men da må ting snu snart. Det blir for mye rullering av spillere, vi får ikke satt en fast ellever slik situasjonen er nå.

– INVITERTE EIF INN I KAMPEN

Hauerseters solide midtstopper og kaptein, Vegard Knudsen viste igjen at han er en viktig brikke for rødtrøyene. Etter kampen var han imidlertid en smule oppgitt over at de slapp EIF tilbake i kampen.

– Det er kjipt at vi inviterer de inn igjen. På 2–0 skal vi drepe kampen, men vi har noen ting vi må jobbe med, sier kapteinen og trekker spesielt fram samhandlingen i et relativt ungt lag.

EIFs første mulighet for tre etterlengtede poeng er onsdag, hjemme mot Rælingen. Samme kveld tar Hauerseter turen til Fedrelandet for å bryne seg mot Fet.

KAMPFAKTA

 • 4. div.
 • Hauerseter – Eidsvold IF 2-1 (1-0)
 • Nordkisa stadion, 55 tilskuere
 • Dommer: Rune Løbersli, Skjetten
 • Mål:
 • 1-0 25. min.: Tobias Jakobsen
 • 2-0 53. min.: Vegard Knudsen (str.)
 • 2-1 80. min.: Stein Vidar Fjeldvang
 • Gule kort: Stein Vidar Fjeldvang, Martin Sydtangen, EIF.
 • Hauerseter: Joakim Foureaux – Fredrik Krogsæter, Thomas Aarnes, Vegard Knudsen,Vetle Grønvold Eriksen – Ole Elias Jacobsen, Hassan Abdirahman, Vetle Steen Andersen, Jonas Eng, Magnus Johansen Mundal – Tobias Jacobsen
 • Benyttede reserver: Sondre Hasund, Mikkel Mohaugen, Øyvind Elstad Bekken
 • EIF: Glenn Wilsgård – Mikolaj Liber, Jim-Freddy Pedersen, Stein Vidar Fjeldvang, Heine Kjøniksen – Espen Brenden, Robin Limbodal, Markus Sørensen – Marius Rødsrud, Eiven Solberg, Martin Sydtangen
 • Benyttet reserve: Jørgen Olsen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KAMP FOR KAMP: Inntil videre ledes EIF av Frode Berget og Oskar Ekstrøm. Berget mener nedrykk kan unngås, men at situasjonen må snu raskt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no