18. jul
MÅL: – Johan Høgseth er påmeldt, og han er jo en legende, sier Sven-kåre Bunæs. Her er Høgseth fra fjorårets ritt, hvor han vant klassen m70. Her sammen med Per Magne Aadnøy (foran). Arkivfoto: Tom Erik Pauslen
 
– Det kan gå styggfort
Lokale helter, sykkelvennlig løype, Birken-seeding og strålende vær. Det ligger an til et perfekt BMC 1814-rittet lørdag.

Publisert: 09.aug.2017 09:00
Oppdatert: 09.aug.2017 10:16

Rittleder for BMC 1814-rittet, Sven-Kåre Bunæs, gleder seg til helgens utgave av det populære sykkelrittet. I og med at det også i år er seedingritt for Birkebeinerrittet senere i august, ligger det an til høyt deltakerantall.

– I år ligger det an til å bli bra. Vi har foreløpig 180 syklister påmeldt, men har selvsagt plass til flere fram til start lørdag formiddag. Det er viktig at vi får være seedingritt, for det sørger for at vi drar til oss en del syklister som ikke nødvendigvis hadde stilt opp ellers, sier Bunæs til EUB.

– Det kan gå styggfort

På deltakerlisten står det allerede mange kjente navn. Rune Morten Johansen fra Feiring er alltid å regne med, det samme med Kristian Myhrer. Bjørn Steinar Posaasen vant klassen menn 45–49 i fjor og prøver seg i år igjen.

– Mange lokale syklister?

– Supermann Johan Høgseth er selvsagt påmeldt, det samme er Rune Morten Johansen fra Feiring. Lars Kristian Johnsen stiller til start, det samme med Bjørn Steinar Posaasen og Henning Weaas. Så det kommer mange lokale kanoner, og det kan et kan gå styggfort i tet her, melder Bunæs til EUB.

Uten tidtaking. lave skuldre

Kanonene i brudd med karbonrammer og klikkpedaler er én ting. Selv om det sykles fort i front, er Bunæs tydelig på at rittet passer for hele familien.

– Vi ønsker også å trekke fram trimklassen. Det er mulig å sykle en kjempefin runde for familier og barn helt ned i 12–13 årsalderen, helt uten tidtaking og med lave skuldre – om man ønsker det, sier Bunæs, som lokker med premier til alle – og uttrekkspremier blant til påmeldte.

– Det er ganske rå premier som foretas på uttrekk fra påmeldingslista. Blant annet har vi reisegavekort på 7000 og 3000 kroner helt vilkårlig blant de påmeldte i tidtakerklassen. I tillegg er det giveaways til alle påmeldte som henter startnummer, forteller rittlederen.

– Det er meldt strålende vær, og vi synes egentlig at alle bør komme en tur lørdag. Traseen er såpass lett at det ikke krever store forkunnskaper, dyr sykkel eller de største sykkelferdighetene, selv om en terrengsykkel med litt grove dekk er å foretrekke, avslutter Bunæs.

SLIK GIKK DET I 2016: Nærmere 170 syklister syklet en kjapp utgave av årets BMC 1814-ritt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no