17. nov
 
– Det morsomste er å slå rivalene
2500 unge fotballspillere fra hele Romerike var i aksjon på Myhrer i løpet av helga.

Publisert: 20.aug.2018 06:00
Oppdatert: 20.aug.2018 12:54

– Det er veldig fint å være med på cupen. Vi har spilt fire kamper, men vi kunne nok ha klart fem, forteller kompisene Kristian Tveit og Sverre Langhelle (begge 9). De to Bøn FK-spillerne synes det morsomste var å slå rivalene på den andre siden av Andelva.

– Det er viktig å slå EIF. Vi har mange kompiser som spiller der, og vi slo de 9-4, sier de stolt.

–Hadde dere blitt sure om EIF hadde vunnet mot dere i stedet?–Ja, litt. Men det hadde gått bra det også, erkjenner kompisene, som synes det er bra at cupen i stor grad spilles på gress.

– Fotball er morsomst på gress, dessuten er vi vant til det på Bøn.

– gøy å svette

EUB treffer også på to kompiser fra Ull/Kisa, Fredrik Berg-Jørgensen og Håkon Homble Moe (begge 7 år).

–Det er gøy å score mål, sier Fredrik. Håkon sier seg enig, men påpeker også at det er gøy bare å ha ballen. Flere av lagkompisene strømmer til og én av de skyter inn.

– Det er gøy å svette!

LES OGSÅ: Flere hundre med hjerte for Turn hjelper til når 2500 unge skal boltre seg på Myhrer

sol og regn

Helgas turnering fikk servert både det ene og det andre fra værgudene. Mens lørdagen ble av det våte slaget gav søndagen et lite gjensyn med sommeren.

–Arrangementsmessig skapte ikke regnet noen hindringer. Likevel går ting litt mer på skinner når det er sol, forklarer Rune Søgnen.

Turneringslederen sier gressbanene var såpass tørre at vannet gikk rett ned i jorda. Alt i alt stilte Eidsvold Turn med 13 gressbaner og fire kunstgressbaner i årets turnering.

– ålreite premier

Søgnen regner med at mellom 7500-8000 personer var innom Myhrer i løpet av helga.

– Logistikken har gått veldig bra. Vi har flinke og erfarne folk med oss, skryter han, og legger til at klubben sørger for skikkelig premiering.

– Jeg synes det er viktig at ungene får med seg ålreite premier hjem. Alle av årets deltakere fikk med seg fine, tunge medaljer, og på lørdagen fikk vinnerlagene overrakt store pokaler.

mange frivillige

Eidsvold Turn har mange års erfaring med disse cupene, og dugnadsånden er alfa omega, sier turneringslederen.

–Det er ikke mange i klubben som er arbeidsledige denne helga. Nesten hele klubben er i aksjon på et aller annet vis, sier Søgnen.

I en av kioskene står Inger Lise Engebretsen, Merethe Landau og Pia Kristoffersen. De har alle barn i klubben, og synes det er koselig å bidra.

– Det er godt organisert og vi har vært med i flere år. Arrangementet er har mye å si for miljøet i klubben, mener de tre mammaene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no