25. apr
 
– Det var tungt, som planlagt
MAURA. Flere lokale skiskyttere stilte til start på helgas skiskytterfestival.

Publisert: 06.mar.2017 10:40
Oppdatert: 06.mar.2017 17:23

Den ferske Norgesmesteren for menn 18 år, Ole Christian Johnsrud, hadde trent hardt inn mot rennet på hjemmebane.

OPPKJØRING

– I dag ble det tungt, og det var som forventet, sa eidsvollingen.

De siste to ukene har gått med til mye og hard basistrening, for å slippe opp litt fram mot Norgescup og NM del to som kommer neste helg. Der ønsker han å komme på pallen i fellesstart. I lørdagens sprint på hjemmebane hadde han to løpere foran seg, men Johnsrud deppet ikke av den grunn.

– De to øverst på pallen er bedre enn meg i dag, men det er neste helg det virkelig gjelder, påpeker Johnsrud, som brukte helgas renn på Nordåsen som ren oppkjøring.

– GØY Å FÅ UTTELLING AV TRENINGEN

Vilde Børseth var veldig fornøyd med sin gjennomføring på sprinten:

– Skytinga var helt fantastisk. Jeg tror ikke jeg har skutt så bra noen gang, jeg, smilte hun etter målgang.

Det tette snøværet var ingen hindring. Hun har hatt fokus på skytingen sin den siste tida, og forteller at det er veldig godt å få det ut i konkurranse – og særlig på hjemmebane.

– Det er ekstra moro å gå her, og jeg kjenner jo løypene godt. I dag merka jeg at første runden gikk lett, nesten for lett, men mot slutten merka jeg at det begynte å bli tungt igjen, sier hun.

Før rennet hadde hun håp om å være innenfor topp 10, og kunne smile bredt da tredjeplassen var sikret. Andreplassen var hun kun ett sekund bak.

MIDDELS DAG I LØYPA

Karoline Næss, også fra Bjerke IL, hadde i likhet med Ole Christian Johnsrud trent hardt den siste tiden.

– Det var et ok renn, men det var litt tungt å gå i dag etter en hard treningsperiode. Skiene var «helt ok», og med to bom på både stående og liggende skyting var det ikke helt topp der heller. Det blåste litt mer enn jeg trodde på liggende, og på stå hadde jeg nok litt for høy puls. Selv om dette på mange måter blir en slags treningshelg, får man alltid i gang konkurransemodusen med startnummer på brystet, sier hun.

Nå sikter hun videre mot Norgescup i Os i Østerdalen.

LOKAL KRETSMESTER

På søndagens fellesstart var Frida Fodstad seks fattige tideler bak førsteplassen i J14. Vilde Børseth tok et lite skritt tilbake på standplass, der feilfri skyting lørdag endte med tre bom på søndag. Det holdt uansett til en fin femteplass. Ullensaker Skiklubb var også representert på Nordåsen. Tobias Ottersen klinket til med en god tredjeplass i G16, en av skiskytterfestivalens største klasser, med 33 startende.

Øyvind Aalling Lio ble bestemann i klasse M19 og dermed kretsmester. Til tross for seks bom var han drøye halvminuttet foran nestemann i mål.

LES OGSÅ: Skiskytterfestivalen har aldri blitt avlyst og går som planlag

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no