14. nov
NYE BAKKEDALEN: Daglig leder Steffen Nystrøm ser fram til at Kløfta IL kan ta i bruk det som vil bli ett av de beste breddeanleggene i landet.
 
– Dette anlegget blir et nytt Kløfta sentrum
Under to måneder til nye Bakkedalen idrettspark kan tas i bruk.

Publisert: 08.sep.2018 06:00
Oppdatert: 07.sep.2018 14:24

«Det går unna her nå!»

Tilropet kommer i retning Steffen Nystrøm mens han prater med EUB på stien mellom fotballbanen og det nye anlegget under utbygging i Bakkedalen. En eldre mann kommer vandrende forbi, titter gjennom gjerdet, før han snur seg rundt og henvender seg til Kløftas daglige leder.

– Ja visst, svarer Nystrøm.

– Den 5. november skal alt av baner stå klart, så de jobber på, utdyper han med et smil.

Det er ikke bare tilfeldig forbipasserende som lurer. Enten det er på stand ved Kløftadagen eller i fotballgarderoben, opplever den daglige lederen at mange er interesserte i utviklingen av Bakkedalen idretts- og aktivitetspark. Den 5. november skal det være grunnsteinsnedsetting, og da skal alt av fase 1 være klart. Det innebærer blant annet alt av nye utendørsanlegg (se faktaboks).

– Mange lurer på når det er ferdig, når det kan brukes og hvordan det vil se ut. Det er virkelig blest om dette, sier Nystrøm.

ETT AV DE BESTE

Den daglige lederen er del av et utvalg som holder tett dialog om byggeprosessen sammen med kommune og entreprenør.

– De som kan litt om dette sier at Kløfta IL og kommunen kommer til å få ett av de beste breddeanleggene i landet, sier han.

Ved åpning i november er det ett år siden Nystrøm tok over jobben som daglig leder. Den tidligere eliteseriespilleren i fotball er vel vitende om at det har vært snakk om Bakkedalsprosjektet siden før han selv var født. I starten av ny jobb handlet det meste om å få landet utbyggingen som et par måneder senere ble vedtatt i kommunestyret.

– Du ser tegningene, men det er vanskelig å forestille seg før byggingen er i gang, for det er et enormt område. Dette vil bli et nytt Kløfta sentrum, for her nede vil det skje en del ting, sier Nystrøm, og peker på at det er kort vei til Bakkedalen uansett hvor på Kløfta man befinner seg. I forbindelse med utbyggingen blir det også bygd infrastruktur som forenkler tilgangen.

TROR PÅ DOBLING

Mens byggingen har vært i full gang siden etter påske har ledelsen merket stor pågang fra folk som vil danne nye grupper i idrettslaget. Tennis og volleyball kommer tilbake, og innebandy er allerede på plass. I dag har Kløfta IL om lag 1100 medlemmer.

– Vi har et mål om å nå 2019 medlemmer i 2019. Med dette anlegget merker vi stor interesse og Kløfta vil bare fortsette å vokse, sier Nystrøm.

LES OGSÅ: Kløftas banemann lanserer verdensnyhet fra garasjen

FAKTA - NYE BAKKEDALEN

  • Tre fotballbaner i kunstgress (To 11’er og en 7’er).
  • Mulitiidrettsanlegg med 200 m løpebane rundt, innebandybane og basketbane i midten.
  • To sandvolleyballbaner.
  • Tuftepark, parkourpark og skatepark, samt tur- og løpeløype på 1 km på området.
  • I fase 2, som har planlagt oppstart i 2019, skal Kløftahallen bygges ut med en spilleflate og eksiterende barnehage bygges om til klubblokaler. 

LES OGSÅ: Olaløkka kan få riksanlegg for over 20 idretter

 
BYGGEPLASS: Det som enn så lenge er en gigantisk byggeplass skal innen få måneder bli en storslagen idrettspark.
PLAN: Skissen over nye Bakkedalen.
ALLSIDIG: Multisportanlegget kan som navnet tilsier brukes til en rekke forskjellige aktiviteter.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no