18. okt
JESSHEIMBESØK: Vio Lataretu samlet guttelandslaget i Hoppenspretthallen på Jessheim. Også eldre Hoppensprett-utøvere, som juniorlandslagets Petter Steinsvik Nilsen (t.h.) tilbrakte høstferien her for å sanke erfaring.
 
Sjefen for guttelandslaget i turn: – Hoppensprett har en flott generasjon
Hoppensprett turn er klubben med desidert flest utøvere på guttelandslaget til Norge. Landslagssjef Vio Lataretu er imponert over arbeidet som gjøres i hallen på Jessheim.

Publisert: 07.okt.2018 15:00
Oppdatert: 05.okt.2018 12:26

Norges guttelandslag i turn tilbrakte høstferieuka i Hoppenspretthallen på Jessheim. Som EUB har omtalt tidligere er Hoppensprett den turnklubben som har desidert flest utøvere på dette landslaget. Seks av totalt 16 landslagsutøverne kommer fra Jessheim-klubben, mens ingen andre klubber i Norge har mer enn to stykker med. Vio Lataretu har vært hovedtrener for denne landslagsgruppa de siste tre årene. Han er dypt imponert over den posisjonen Jessheim-klubben har tilrevet seg i norsk turn.

– Spesielt de to siste årene har Hoppensprett vært veldig høyt oppe. Hoppensprett har en flott generasjon med de turnerne som for øyeblikket er her, sier landslagssjefen til EUB.

FERIE PÅ JESSHEIM

Guttelandslaget kjørte to økter om dagen i det som til daglig er treningsarenaen til Hoppensprett turn. Landslagssjefen mener fasilitetene i hjørnet av industrifeltet er en viktig årsak til at utviklingen har vært såpass stor i klubben.

– Med barnehage og SFO på ett og samme sted er dette en plass hvor det kommer mange unger innom. Da blir det lettere å få dem inn i hallen og klubben, sier han.

Landslagssjefen trekker også fram den jobben som gjøres av trenerne i klubben, ledet av Espen Jansen.

– Det er det aller viktigste. Turning er en sport som ikke kan ledes av foreldretrenere, som det i Norge er mange av i idretter som for eksempel fotball og håndball. Skal du nå langt i turn må man legge et skikkelig grunnlag i denne aldersgruppen, så gode trenere er hovedgrunnen til at de får det til her, sier han.

IMPONERT AV TRENINGSVILJE

Sebastian Sponevik er blant Hoppensprett-turnerne på guttelandslaget som har markert seg stort de siste årene. Jessheim-gutten dominerer nasjonale konkurranser og ble av trener Espen Jansen nylig holdt fram som landets desidert mest lovende turner. Landslagstrener Lataretu skryter uoppfordret av Jessheim-gutten.

– Du kan se på ansiktet hans at han elsker å turne. Han gjør alt uten å klage, sluntrer aldri unna, og er svært enkel å jobbe med, sier Lataretu.

Hoppensprett-trener Espen Jansen er glad for å få samlet guttelandslaget til en uke i Hoppenspretthallen, der også andre fra klubben er med for å høste erfaring.

– Det er godt for utøverne våre å se at også andre rundt om i landet legger ned mye innsats, sier Jansen.

LES OGSÅ: Jansen motbeviste kirurgens spådom

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INTERNASJONALT: Det norske guttelandslaget hadde også selskap av en delegasjon fra Polen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no