20. jun
GLEDER SEG: Lørdag står Torgeir Kemi på startstreken under Birkebeinerrittet. To ganger har han klart å ta merket. Denne gangen regner han med å sykle på 4-4,5 timer. – Jeg har ikke fått syklet mer enn 90 mil. Dermed håper jeg å passere målstreken et sted mellom fire og fire og en halv time. Det vil jeg være svært fornøyd med, sier han.
 
Fikk påvist kreft i januar: – For meg er det en seier å stå på startstreken
Seks uker etter siste cellegiftkur sykler Torgeir Kemi i dag det 86 kilometer lange Birkebeinerrittet. –Syklingen har hjulpet meg gjennom sykdommen, sier han.

Publisert: 26.aug.2017 06:00
Oppdatert: 26.aug.2017 07:13

Året startet med en kreftdiagnose i magen. Lørdag fortsetter det med Birkebeinerrittet. Cellegiftkurene er over. Prøvene viser at Torgeir Kemi er frisk som en fisk.

– For meg er det en seier å stå på startstreken, sier Jessheim-karen. Han kommer dundrende gjennom ett av de grønne skogspartiene på Gystadmarka på Jessheim. Smilet og humøret er det samme som det alltid har vært. Torgeir har vært gjennom et innholdsrikt år. Kreftdiagnosen, operasjonen og den påfølgende behandlingen er nevnt. I tillegg har han rukket å være med i TV3-programmet «En dag i livet».

– Nå er det seks uker siden siste cellegiftkur. Det har naturlig nok vært en utfordrende tid, men jeg har kommet styrket ut av det. Jeg har syklet så mye som mulig hele tiden. Det har vært viktig å få tankene over på noe annet.

LES OGSÅ: - Du er ikke spedalsk selv om du får kreft

Feirer med øl

Han har tatt sykkelmerket et par ganger i Birken. I år ligger ambisjonsnivået noe lavere.

– Jeg har ikke fått syklet mer enn 90 mil. Dermed håper jeg å passere målstreken et sted mellom fire og fire og en halv time. Det vil jeg være svært fornøyd med.

– Og da blir det en velfortjent feiring?

– Jeg og noen kamerater i Ullensaker Cykleklub har tradisjon for å ta en øl eller to når vi er i mål. Det er godt å tenke på det når du begynner å bli litt sliten underveis. Da klarer du gjerne å motivere deg for å ta ut det lille ekstra, svarer Kemi, som har en bestenotering på 3 timer og 30 minutter i det tradisjonsrike terrengsykkelrittet som samler tusenvis av entusiaster hvert år.

Han har vært aktiv med fotball, håndball og sykkel hele året. Kemi er sikker på at det har hjulpet ham med å takle sykdomsutfordringene bedre.

– Det har garantert gjort meg sterkere. I tillegg er jeg vant til å kjempe. Samtidig må kroppen selvsagt tåle den cellegiften den får. Det er det vanskelig å vite hvordan den reagerer på, sier han.

LES OGSÅ: - Alle bidrag i kampen mot kreft hjelper

Takker familie og venner

Kemi retter en stor takk til familie og venner for støtten det siste året.

– Foreldrene mine, brødrene mine og ikke minst samboeren min May Larsen har vært formidable støttespillere, sier han.

I tillegg har jeg mye å takke Morten Børve, Jan Rune Haga, Henning og Ida Nilsen, hele sykkelmiljøet rundt meg og andre venner for. De har vært fantastiske støttespillere i en utfordrende tid, sier Kemi. Lørdag er det en seier bare å være med i Birken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no