20. okt
MÅLRETTET FJELLMANN. Blikket til Erik Fremming forteller alt. 54-åringen fra Eidsvoll er på vei til toppen av Mistberget på én av sine mange turer i 2016. - Bor du i Norge og skal trene, kan du ikke kikke ut av vinduet, se på gradestokken og vurdere. Det er bare å kle på seg og komme seg ut, sier Fremming.
 
- For meg er dette bare litt vanlig galskap
EIDSVOLL. På sitt mest aktive er han på Mistberget fire ganger om dagen.

Publisert: 11.nov.2016 11:35
Oppdatert: 27.jan.2017 14:43

- Jeg er født vrang. Du må nesten være det for å holde ut så mange turer, smiler Erik Fremming.

SNØ PÅ TOPPEN

Det er kommet et tynt snølag på toppen. Erik Fremming virker nesten irriterende lite andpusten. 54-åringen har stått for en fenomenal prestasjon i 2016. Søndag noterte han tur nummer 303 til Mistberget i år. Han har gått der i 20 minusgrader. Han har opplevd tre forskjellige årstider på samme tur. Han har møtt Bjørn Dæhlie. Og han har vært der fire ganger på de mest aktive dagene. Målet er 365 turer før året er omme.

- Jeg begynte 1. januar. Da formkurven begynte å stige tenkte jeg det kunne være morsomt å prøve å få til 365 turer. Jeg merket kjapt at det gjorde noe med formen.

LES OGSÅ: 16 turer til Mistberget på et halvt døgn

Stor helsegevinst

Fremming har merket helsegevinstene på kroppen. Nå har han - som ikke veide mye i utgangspunktet - gått ned tolv kilo. Kolesterolnivået er blitt tilfredsstillende. Men det stopper ikke der.

- Jeg har mer overskudd, sover bedre om natta, orker mer på jobb og er i bedre fysisk form. Det er bare gevinster.

- Aldri vanskelig å komme seg ut?

- Nei, det kan det ikke være. Bor du i Norge og skal trene, kan du ikke kikke ut av vinduet, se på gradestokken og vurdere. Det er bare å kle på seg og komme seg ut. På denne tiden av året er han utstyrt med hodelykt om mørket nærmer seg. Det vanlige utgangspunktet er Opsahlteiet i Åsleia. Ofte går han Opsahlteiet - Mistberget - Spetalsvegen - Mistberget - Opsahlteiet på samme økt. På de mest aktive dagene har Erik gått to doble turer. Turopplevelsen består av mye mer enn fjellmålet på toppen.

25 minutter til Høydepunktet

- Det er mye dyr i skogen, og naturopplevelsen er fantastisk. Også er det alltid mange hyggelige folk å treffe på her. Mistberget er et enormt populært turmål. Rekorden til toppen er på 25 minutter og 15 sekunder. Normalt gjør han oppturen unna på mellom 30 og 40 minutter.

- For meg er dette bare litt vanlig galskap, humrer Fremming.

- Hva med 2017? 365 turer til?

- Nei, det blir det nok ikke. Men noen turer blir det helt sikkert, sier fjellets mann.

LES OGSÅ: Motorsagkunst og ny gapahuk på vegen opp til Mistberget

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no