27. jun
DELTAKERNE: Bak f.v. Bjørg Eva Jensen, Steffen Iversen, Lena Boysen Hillestad, Rolf Falk-Larssen, Solveig Gulbrandsen, Espen Jansen. Foran f.v.: Kurt Asle Arvesen, Isabel Blanco, Gro Hammerseng-Edin og Andreas Ygre Wiig. Begge foto: Production Algarve/Rubicon TV
 
Espen Jansen gleder seg til å vise fram Mesternes mester: – Det er først nå moroa begynner
I beste sendetid skal Espen Jansen måle krefter med andre meritterte idrettspersonligheter.

Publisert: 28.des.2017 21:00
Oppdatert: 29.des.2017 10:09

Sammen med ni andre idrettsprofiler har Jessheim-bosatte Espen Jansen spilt inn niende sesong av NRK-programmet Mesternes mester. Jansen, som er Norges mestvinnende turner, synes det var inspirerende å tilbringe to og en halv uke på Algarvekysten sammen med andre som har opplevd mye innen idretten.

– TENKER LIKT

– Det er veldig få som kan sette seg inn i hvordan en utøver har det, hvor mye tid man legger ned, og hvordan livet er etterpå. Så det var veldig gøy å være blant folk som tenker likt, sier Jansen til EUB.

Det kryr av høythengende titler fra OL, VM og andre store mesterskap blant årets deltakere. Jansen kjente noen av konkurrentene fra før, og stiftet bekjentskaper med andre.

– Samtidig har man et forhold til folkene fra før i og med at man vet hvem de er. Selv om man ikke har møtt dem, så har man fulgt de opp gjennom årene, slik at man føler at man nesten kjenner hverandre allerede, sier Jansen.

Ved å bo tett på hverandre ble det også anledning til å bli kjent med mer enn de sidene som vises i sportens verden.

– Det er ikke alltid personligheten kommer like godt fram i tv og media, særlig ikke i idrett hvor man skal være skjerpet og seriøs. Her fikk man sjansen til også å bli kjent med personene bak, sier Jansen.

Under innspillingsperioden i juni ble alle værende til det var over, slik at ingen hjemme skal kunne tolke hvor langt deltakerne kom i konkurransen.

– Det ble mye moro. Vi ble godt kjent og jeg har snakket mye med en del av de andre i ettertid. Det var gøy og en morsom opplevelse hele vegen, men det er først nå moroa begynner, sier Jansen.

GULLREKKA

For som del av gullrekka har programmet premiere på NRK fredag 5. januar. Det første temaet er eksplosiv styrke, men for å bli kåret til Mesternes mester må utøverne vise allsidighet helt til finalen som sendes 9. mars. Den gjennomtrente 49-åringen, som til daglig er trener for Hoppensprett-turnerne på Jessheim, erkjenner at han har gode fysiske forutsetninger for å hevde seg i dette konseptet.

– Jo klart, men det som er så gøy med Mesternes mester er at det er veldig varierte øvelser som gjør at man kan være gammel som ung, ha lagt opp nylig eller for lenge siden. At det er åpent gjør hele settingen så kul. Hadde det bare vært de i knallform som hadde hevdet seg så hadde det vært vanskelig å ha et så bredt spekter av utøvere. Og de forskjellige øvelsene gjør at det ikke bare er råskap som betyr noe, sier Jansen.

FAKTA

  • Mesternes mester ble sendt første gang i 2009 og er blitt et av NRKs aller mest populære programmer. 
  • Serien har vunnet Gullruten for beste konkurransedrevne reality to ganger.
  • Dag Erik Pedersen er programleder og konkurransene kommenteres av Johan Remen Evensen og Jann Post.
  • Årets deltakere er Steffen Iversen (41), fotball, Bjørg Eva Jensen (57), skøyter og sykling, Rolf Falk-Larssen (57), skøyter, Solveig Gulbrandsen (36), fotball, Espen Jansen (49), turn, Isabel Blanco (38), håndball, Lena Boysen Hillestad (48), hundekjøring, Kurt Asle Arvesen (42), sykling, Gro Hammerseng-Edin (37), håndball, Andreas Ygre Wiig (36), snøbrett.

LES OGSÅ: Ull/Kisa-treneren har flyttet til historisk hus i Jessheim sentrum

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLEDER SEG: Espen Jansen ser fram til premieren på Mesternes mester.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no