18. jun
 
– Heller regn og medvind enn sol og motvind
Mange lokale ryttere syklet forskjellige distanser i årets utgave av Styrkeprøven.

Publisert: 18.jun.2017 16:00
Oppdatert: 18.jun.2017 13:45

Både Eidsvoll Sykkelklubb og Ullensaker Cykleklub stilte mannsterke, nær sagt som vanlig. I alt deltok om lag 140 syklister fra de to klubbene. I tillegg var flere lokale ryttere uten klubbtilhørighet påmeldt.

TØFF MOTVIND

Det ble rapportert om mye motvind langs løypa – og det må nok ta en del av skylden for at mange tider ble svakere enn forventet. Eidsvoll sykkelklubb hadde to lag som syklet den lengste distansen – 543 kilometer fra Trondheim til Oslo. Begge var etter skjema: Henholdsvis 16–17 timer og 19 timer var tidsbudsjettene på forhånd. Den første pulja til Eidsvoll SK klokket inn på 17:39:06, mens den andre passerte målstreken etter 20:21:51 på sykkelsetet.

Også laget til veteranen Arne Blakkisrud – som kjørte Styrkeprøven for 50. gang på rad – havnet litt i bakleksa.

– Jeg vil ned til Oslo på en normal tid, og har ikke lyst til å bruke mer enn 20 til 21 timer, uttalte Blakkisrud til bladet Landevei i forkant av rittet.

Blakkisrud og co. var i mål klokken 02.30 natt til søndag, med tiden 21:15:37. Til sammenligning var han med på å vinne rittet i 1984, da med tiden 15:58:38.

– BEDRE KJØRING I ÅR

Siden 2002 har det også vært mulig å sykle Eidsvoll–Oslo. Leder i Eidsvoll SK, Bjørn-Erik Nyrud syklet denne distansen–sammen med mange av de yngre rytterne i klubben. Gruppa kom i mål på 13.-plass totalt for denne distansen, noe klubblederen sier seg godt fornøyd med.

– I fjor kjørte vi inn på tiden 1 time og 43 minutter. Målet var å slå denne tiden, men i år kom vi i mål to minutter senere. Strengt tatt kjørte vi bedre i år, men motvinden var tidvis sterk, sier Nyrud, som legger til:

– Vi sykler heller i regnvær og medvind enn i sol og motvind!

MÅTTE SLIPPE

– Dette blir sikkert bra, jeg har sovet godt i natt og beina kjennes fine ut. Jeg har fått spist en god frokost bestående av omelett, brød og banan, sa Eirik Sundli Næss til EUB rett før avgang fra Gamle Nebbenes. Han satser like mye på både fotball og sykling, og hadde sågar en fotballkamp i beina fra dagen før rittet. Fjortenåringen fra Eidsvoll SK måtte muligens betale dyrt for dette, da han måtte gi slipp på resten av gruppa et stykke før mål.

BREEN SYKLET TOUR OF NORWAY PÅ KJENTE TRAKTER: – Hyggelig å se venner og kjente på start

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLARE TIL START: En blid gjeng fra Eidsvoll Sykkelklubb før start. Til høyre er Eirik Sundli Næss, som følte seg pigg i forkant av rittet.
Fakta

Den store styrkeprøven

  • Den 51. i rekken
  • Eidsvoll – Oslo (63 km) offisiell distanse fra 2002
  • Trondheim – Oslo (543 km) var eneste distanse fra 1969 til og med 1996
  • Vinnerlaget Trønderekspressen gikk i mål med tida 13.32.29

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no