27. jun
TALENTFULL: – Jeg liker å ha ballen. Én av styrkene mine er å sette fart fremover og bidra til å skape sjanser. Men jeg håper jeg kan bli farligere foran mål, sier Markus Sørensen (16).
 
- Jeg vil jo komme så langt som mulig
Sju dager i uka sykler han ned på stadion for å leke med fotballen. Nå ønsker klubber høyere opp i divisjonene signaturen til EIF-talentet.

Publisert: 14.aug.2018 13:00
Oppdatert: 14.aug.2018 10:26

– Takk for sist, smiler Markus Sørensen på sitt vanlige, beskjedne vis og rekker ut hånda. EUB møter den sympatiske unggutten på Eidsvold stadion – en helt vanlig dag i slutten av sommerferien. Møtet med avisa er hans andre tur til kunstgresset denne dagen.

– Jeg pleier å ha en økt her hver morgen. Da leker jeg med ballen eller trener på skudd og teknikk, forteller midtbanetalentet.

I tillegg kommer tre fellestreninger i uka pluss kamp.

tidenes yngste

Sekstenåringen fra Råholt har for lengst spilt seg til fast plass på EIFs 4. divisjonslag, etter at han fikk sin debut 14 år og 302 dager gammel. Ingen i klubben kjenner til at en yngre spiller har vært på banen for klubbens a-lag.

– veldig stort potensial

Råholtklubbens nye trener, Roy Arne Berg, beskriver Sørensen som en dedikert og hardtarbeidende spiller.

– Markus jobber hver eneste dag for å bli bedre. Han er en typisk boks til boks-spiller og indreløper. Han er god med ballen inn i rom foran seg, samtidig har han en rå egenskap i gjenvinningsfasen. Potensialet hans er veldig stort. Det blir viktig å jobbe tålmodig og langsiktig for å få en best mulig utvikling, sier Berg.

tatt steg

Få følger Romerike-fotballen tettere enn Espen Bråthen. Mannen bak nettstedet Lokalfotballen, mener Sørensen har tatt store steg i år.

– Fysikken og forståelsen har blitt bedre med ett års erfaring fra 4. divisjon. På Øvre Romerike er han blant de med størst mulighet til å bli en meget god fotballspiller, mener Bråthen, som også hevder at LSK og VIF følger med på sekstenåringens utvikling.

koser seg i eif

Også lokale klubber har merket seg talentet. Både Ull/Kisa og Eidsvold Turn har meldt sin interesse for rødtrøyenes unggutt.

– Jeg koser meg i EIF, og jeg blir nok her ut sesongen.

Han har allerede har fått testet nivået på a-lagstreninger hos Turn:

– Det har vært et steg opp. Jeg føler jeg har klart meg greit, men tempoet er en del høyere. I høst skal vi prate nærmere om hva som skjer videre, røper Sørensen.

Da intervjuet er over blir Markus værende igjen på kunstgresset. Dagens andre økt er igang - før EIF-treningen venter senere på kvelden.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TIDENES YNGSTE: 14 år og 302 dager gammel debuterte han for EIFs a-lag. Her avbildet i sin første kamp fra start. Arkivfoto: Eivind Garberg Bjerke
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no