20. jul
BLANDEDE FØLELSER: Eirik Soltvedt føler en sterk tilknytning til begge lagene som barker sammen på Jessheim stadion til helgen.
 
Selv om han heier på Ull/Kisa i helgens kamp håper Soltvedt at bortelaget rykker opp først
– Kisas tid vil komme.

Publisert: 29.apr.2018 06:00
Oppdatert: 26.apr.2018 14:26

På søndag tar Ull/Kisa imot Viking til 1. divisjonskamp. Kløfta-bosatte Eirik Soltvedt, som i sin aktive karriere spilte i både Kisa og Viking – gleder seg til å være tilskuer på Jessheim stadion for første gang denne sesongen.

– Jeg må heie på Ull/Kisa i den kampen. Men så håper jeg at Viking rykker opp, sier Soltvedt.

Storklubben fra Rogaland har planer om å rykke rett opp igjen, men også Kisa jobber mot opprykk i løpet av de neste årene.

– Det viktigste for meg er at Viking går opp igjen i år. Jeg er usikker på om det er riktig for Kisa å gå opp allerede i nå, med tanke på alt som må ligge i bunn. Men Kisas tid vil komme, sier Soltvedt.

– SATT JESSHEIM PÅ KARTET

Soltvedt bodde i Stavanger fra han var syv til 20 år, og tilbrakte tre år i Viking-systemet fra 95 til 98.

– På den tiden var Viking en stormakt, og det var utenkelig at de skulle møte Ull/Kisa, som vel var nede i 3. divisjon. Mye har skjedd i begge klubber siden den gang, men hvis man snakker om de fire store klubbene i Norge så er det Vålerenga, Brann, Rosenborg og Viking. Jeg synes derfor det er rart å se Viking nede i OBOS-ligaen, for det er ikke der de skal være, sier Soltvedt.

Uten å få slippe til i annet enn treningskamper i oljebyen ble det gjennom åtte sesonger i gult og grønt at Soltvedt skaffet seg sitt navn i fotballen. En kneskade gjorde at han ga seg i Kisa på slutten av 2012-sesongen, som var klubbens første på nest øverste nivå. Siden angriperen takket for seg har han fulgt klubben tett fra utsiden. De siste årene har han opplevd stor utvikling både sportslig og organisatorisk.

– Kisa har gjort mye riktig helt siden den siste tiden min. De har vært dyktige til å få inn den rette typen spillere, og vært flinke til å utvikle dem videre. Utenfra virker det som om de får mye ut ressursene de har, og at de har satt et tydelig spillesystem som fungerer. Det er spennende typer både foran og bak, og jeg synes de har satt Jessheim på kartet, sier Soltvedt.

FØRSTE ÅR UTEN FOTBALL

Til daglig jobber Soltvedt ved Råholt ungdomsskole. Selv om han først la opp etter Kisa-tiden har han i de senere årene bidratt noe som spiller mens han har hatt trenerroller i Eidsvold IF og Hauerseter. Etter at han begynte med fotball i seksårsalderen er dette den første sesongen at 39-åringen ikke er involvert i noe fotballag, verken som spiller eller trener.

– Jeg har ikke hatt noe fri fra fotball siden jeg var seks år, så jeg trengte det. Jeg har planer om å komme tilbake som trener eller spillerutvikler, men det er godt å kunne slappe av et år og bare nyte fotballen, sier Soltvedt.

LES OGSÅ: Ull/Kisa slo bunnlaget

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no