17. jan
FORNØYD: Når teppet har gått ned for årets Eidsvold Turn-sesong er sportslig leder Roar Halvorsen fornøyd med at laget reiste seg etter en svak innledning. (Arkivfoto)
 
En fantastisk formutvikling holdt bare nesten til at Eidsvold Turn kunne glemme den dårlige starten: – Klart det var bittert
De tapte fire av de seks første kampene, men hang likevel med i kampen om opprykket.

Publisert: 23.okt.2017 12:48
Oppdatert: 23.okt.2017 12:56

De tapte fire av de seks første kampene. Likevel endte Eidsvold Turns A-lag kun fem poeng bak vinner Stabæk 2 i kampen om opprykk fra 3. divisjon avd. 2.

– Før sesongen hadde vi håpet å rykke opp. Det er det vi har hatt som internt mål. Men etter den starten vi fikk så må vi være fornøyde, sier sportslig leder Roar Halvorsen til EUB.

– KJEMPEPRESTASJON

For den svake starten ble etterfulgt av 20 kamper der Turn vant 17, spilte en uavgjort, og tapte kun to. I siste hjemmekamp, forrige helg, hadde Turn overtaket på Stabæk 2, som etter utvisning spilte over en halvtime med en mann mindre. Mot spillets gang stakk Stabæk-rekruttene likevel av med seieren, og etter helgens serieavslutning endte bæringene opp som vinnere av opprykket.

– Vi var jo med helt inn, og hadde vi slått Stabæk så hadde vi antakeligvis gått opp. Men klart, etter den starten vi hadde så er jo det en kjempeprestasjon, sier Halvorsen.

De skal straks i gang med å evaluere hvorfor sesongen gikk som den gjorde, men umiddelbart ser den sportslige ledelsen ingen åpenbare svar på hvorfor innledningen og fortsettelsen ble såpass forskjellig.

– Vi forberedte oss godt, var på treningsleir og følte oss veldig bra. Så vi har ikke noe godt svar på det, men det blir analyser og gjennomgang snart, sier han.

Trener Jon Audun Slaatsveen gir seg når året er omme. Det er foreløpig ikke klart om den andre treneren, Karim Essediri, går på en ny sesong. Ambisjonene om opprykk er likevel klare.

– Når man tenker over det i ettertid så er det klart det var bittert når man kom såpass nære. Men det er lite å gjøre med nå, så da er det bare å krumme nakken og starte på nytt, sier den sportslige lederen.

– KJEMPELØFT

Klubben får også en ny start med sitt nye anlegg på Myhrer. Mens hjemmebanen har blitt oppgradert med kunstgress har Turn i år spilt sine kamper ved Eidsvollhallen. Snart begynner kveldstreninger under skinnende nytt flomlys. Halvorsen ser fram ser fram til å starte ny sesong tilbake på Myhrer.

– Da blir klubben mer samlet igjen. Det blir en helt annen ramme og vi ser fram til å få hele sesongen her. Det blir et kjempeløft, sier Halvorsen.

Tredjeplassen var allerede spikret før siste serierunde på lørdag, men Turn avsluttet sesongen med stil. To straffemål av Jonatan Teigland, samt nettkjenninger av Stian Teksum og André Trandum Nordlie gjorde at Turn kunne reise hjem med 4–0 seier og tre poeng.

KAMPFAKTA

Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn 0–4 (0–1)

Tørteberg kunstgress, 40 tilskuere

MÅL

0–1. 45 min: Jonatan Teigland

0–2 .50 min: Stian Teksum

0–3. 73 min: André Trandum Nordlie

0–4 75 min: Jonatan Teigland

Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready

Gule kort: Didrik Storskogen, Lokomotiv Oslo

Eidsvold Turn: Hågen S. Einang, Erik Ruud, André Trandum Nordlie, Henrik Ulseth, Johan Kolbjørnsrud, Kristoffer Trandum Nordlie, Jon Erik Økland, Markus Stensby (Kyllian Kouame fra 72.), Joakim Madsen (Eiven H. Solberg fra 72.), Stian Teksum (Sondre Rustad Rudi fra 67.), Jonatan Teigland.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no