23. mar
KJEMPING: Ingvild Rustad Haugen prøver å tråkle seg forbi to Høland-spillere.
 
Generasjonsskifte i Ull/Kisa: - Mer trøkk og tempo
Gjennomsnittsalderen var under 17,5 år i nimålsseieren mot Høland

Publisert: 02.des.2017 19:08
Oppdatert: 02.des.2017 20:49

Førsteomgangen i dag lukter det svidd av. Vi spiller fantastisk, følger kampplanen og scorer tjue mål før pause. I andreomgangen gjør vi stikk motsatt. Tempoet synker og skuddene blir dårligere, oppsummerer trener Sola Sjaastad, som jevnt over er fornøyd med lagets prestasjon.

- Kampplanen var å stå godt i forsvar og kjøre på med masse trykk i ankomst og i kontra. Det er slik vi ønsker å spille i hver kamp, sier Sjaastad, som mener laget lyktes godt med dette i en halv kamp mot Høland.

- Det er lett for et ungt lag å dette ned litt etter å lede 20-8 til pause, fastlår trønderen.

Hun tok over ansvaret foran denne sesongen uten helt å vite hva hun gikk til.

- Jeg vet ikke så mye mer enn at det var mer rutine i laget i fjor. I år er det et veldig ungt lag som det er naturlig at vil prestere litt ustabilt, sier hun.

Da Sola Sjaastad begynte forberedelsene til denne sesongen var målsettingen å holde plassen. Etter ti kamper er hun imidlertid rimelig sikker på at de klarer dette, og målsettingen fremover blir å se oppover på tabellen i stedet for nedover.

PLUKKER STADIG POENG

- I fjor hadde vi mange rutinerte spillere på laget. Da var vi litt mer ballsikre, men i år har vi mer trøkk og tempo, sier Pernille Fredheim Skjønberg (17). Hun er blant lagets unge spillere som også bidro forrige sesong.

- Vi har mye å vinne på å holde tempoet oppe. En del av de vi møter er litt eldre og mer rutinerte enn oss, men henger ikke alltid med når vi gir gass, smiler hun.

- Nå har vi kommet på riktig spor poengmessig også, sier hun og sikter da til at laget er ubeseiret i de siste fire kampene. Etter en variabel start har de gulgrønne håndballjentene fire seire, to poengdelinger og fire tap på sesongens ti første kamper.

GODT TRENINGSGRUNNLAG

At årets stall er godt trent forklarer Pernille Fredheim Skjønberg slik:

– Vi trener fem dager i uka i tillegg til kamp. Noen av øktene er ikke rene håndballøkter, men kan bestå av håndballbaserte styrkeøvelser. Mange går også på idrettslinja og får flere økter enkelte dager. Vi ser an treningsmengden for å sikre overskudd til kamp, understreker hun.

Neste kamp for Ull/Kisa spilles førstkommende lørdag, borte mot Kjelsås. Oslo-laget har sammen med Haslum skaffet seg en luke til de øvige lagene.

Skaper stemning i flerbrukshallen: – Vi prøver å bygge litt innebandykultur her på Jessheim

Kampfakta

  • AVISserien – KS 3. div. avd. 01
  • Ull/Kisa – Høland: 31-22
  • Jessheimhallen, 55 tilskuere
  • Lag Ull/Kisa: Rikke Sollied Hansen, Sara Gresaker (4), Helene Røtterud (3), Gulben Kamburce (4), Helle Pauline Nyland Husøy (6), Pia Misund Johnsen (5), Ingvild Rustad Haugen, Ida Lie Nilsen (3), Pernille Fredheim Skjønberg (2), Tuva Knai (1), Eirin Rustad Haugen, Mia Bjørndal, Emma Bjørndal (3)
  • Utvisninger: Ull/Kisa 3, Høland 7
  • Dommere: Egill Thorarinsson og Sindre Tjørhom Myrvang


 
STRAFFEKAST: Helene Røtterud venter på klarsignal til å forsøke seg fra sjumeteren.
GENERASJONSSKIFTE: Årets Ull/Kisa trener er Sola Sjaastad. Pernille Fredheim Skjønberg fikk kjenne på K3-nivået allerede i fjor, og har i år fått selskap av flere unge spillere.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no