16. jul
LAGBILDE. Ullensaker/Kisa gleder seg til å starte sesongen. Damelaget skal slå fra seg også i år.
 
Nye jenter i Ull/Kisa: – Selv om mange har forsvunnet er vi en bra gjeng også i år
JESSHEIM. Ull/Kisa må spille inn et nytt lag etter å ha mistet mange fra fjorårets unge opprykkstropp.

Publisert: 19.apr.2017 16:30
Oppdatert: 19.apr.2017 16:54

Mange spillere er borte fra fjorårets suksesslag. En viktig brikke i Kisa-laget, Emma Nesdal Slinning har imidlertid blitt værende. Kapteinen gleder seg til å ta fatt på en ny sesong. Den begynner onsdag 19. april med lokaloppgjør hjemme mot Eidsvold Turn.

– Selv om mange har forsvunnet fra i fjor er vi en bra gjeng også i år. Samholdet i spillergruppa er godt, sier hun og får støtte av lagvenninne og keeper Charlotte Reinertsen.

Spillerne selv har øvre halvdel av tabellen som årets målsetting.

– Det skal i alle fall ikke bli spennende mot slutten av sesongen, understreker de.

HAR MISTET ÅTTE SPILLERE

Ull/Kisa-jentene hadde en fantastisk sesong i fjor. Blant annet kunne de løfte trofeet under Norway Cup og de rykket opp til 3. divisjon på første forsøk. Foran årets sesong har de mistet åtte spillere, hvorav flere har flyttet til Kongsvinger for å gå på Norges Toppidrettsgymnas.

– Vi har fått på plass minst like mange spillere, men med såpass mange utskiftninger er det jo et helt lag som må spilles inn, påpeker trener Aleksander Ebbestad.

Treneren legger ikke skjul på at dette byr på noen utfordringer. Likevel ser han positivt på troppen han har til rådighet. I fjor var snittalderen et sted mellom 16 og 17 år.

– Gjennomsnittsalderen har nok økt litt siden i fjor. De vi har fått inn er en miks av både yngre og litt mer erfarne spillere, som har spilt på nivået vi skal spille på i år. Noen har også spilt høyere opp, sier Ebbestad.

Han forklarer at målsettingen først og fremst blir å holde plassen.

– Dette er viktig både for å kunne utvikle spillere på et brukbart nivå, og for å kunne tiltrekke oss nye spillere, sier han.

STARTER MOT TURN

Første utfordring i seriespillet kommer mot Eidsvold Turn.

– Det er morsomt å få denne kampen i sesongpremieren. Eidsvold Turn er et lag som tenker litt likt som oss, med fokus på spillerutvikling.

Treneren skryter av spillergruppa og forteller om en gjeng med godt humør. Ebbestad føler seg trygg på at laget ikke vil bryte sammen dersom de skulle få en tung start på sesongen.

– Jeg tror vi skal være såpass solide at ingen lag vil kjøre over oss. Skedsmo og Fjellhamar rykket ned fra 2. divisjon i fjor og de bør være sterke. Borgen er vel det laget som har best stall på papiret, hevder treneren som nå går løs på sitt tredje år som damelagstrener i Ull/Kisa. Før han havnet der var han ett år i samarbeidsprosjektet til Ull/Kisa og Kløfta.

ANNERLEDES GARDEROBEPRAT

Ebbestad har også erfaring som trener på guttesiden og mener forskjellen ikke er så stor.

– Så lenge du har ambisiøse og dedikerte spillere er det ganske likt. Den største forskjellen er vel garderobepraten, ler han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no