18. nov
LAG: Lars Jørgen Dahl og Tone Samuelsson fikk super støtte av hennes barn, Hans Theodor og Eva Sofie, under helgens kraftanstrengelse.
 
Sykkelparet ble heiet rundt og rundt Hurdalssjøen: – Støtten var veldig motiverende for oss
Da paret syklet rundt og rundt Hurdalssjøen sto folk på terrassen og vinket, noen gikk tur for å heie, mens bilister blinket og tutet vennlig.

Publisert: 21.aug.2018 14:00
Oppdatert: 21.aug.2018 13:49

– Vi satte så stor pris på dette, og støtten var veldig motiverende for oss, sier Lars Jørgen Dahl og Tone Samuelsson.

Som EUB fortalte i forrige uke hadde paret planlagt en helt spesiell sykkeltur i helgen som var. Bare for gøy skulle de sykle rundt og rundt Hurdalssjøen, der planen var 12 runder, eller totalt 60 mil på 24 timer.

HEIAGJENG PÅ KNAIMOEN

– Vi startet litt forsinket i 12.30-tiden fordi Tone hadde sovet veldig dårlig. Vi kjørte i gang og de to første rundene kjørte vi på en time og 50 minutter. Så jevnet det seg nok litt mer ut og vi lå på om lag to timer. Vi forlenget fire av rundene rundt om Knaimoen i Hurdal for å klare 60 mil på 11 runder, og også fordi vi hadde hørt at noen syns det var gøy om vi passerte fordi det var mange som heiet på oss der, forteller Lars Jørgen.

De to synes det var svært inspirerende at folk bidro til å løfte dem fram underveis i forsøket.

– Det er nok takket være avisa. Dette syns vi var kjempegøy å se. Folk sto på terrassen og vinka til oss, noen gikk tur for å se oss, og andre sto langs veikanten. Biler blinket og tutet vennlig på oss flere ganger, og folk ropte fra bilvinduene for å heie på oss. Noen møtte til og med opp hjemme hos oss, forteller de.

De seks første rundene og 30 milene gikk utrolig lett.

– Vi merket det knapt. Så etter ytterligere åtte mil skrudde kroppen av da vi hadde kjørt hele natta. Jeg begynte å slite voldsomt med søvn og holdt på å sovne mange ganger mens jeg syklet. Det begynte å bli ganske farlig, sier Lars Jørgen.

Han begynte også å få problemer med kneet, mens Tone sleit med en kranglete mage.

– Vi var begge trøtte og slet med å holde oss våkne. Vi presset oss maks og klarte åtte runder, 18 timer og 44 mil. Hadde vi klart tre runder til så hadde vi hatt 60 mil, men vi så det dessverre ikke som forsvarlig å fortsette forsøket, sier Lars Jørgen.

Hjemme i Trondheimsvegen hadde Tones barn, Hans Theodor (11) og Eva Sofie (13), full kontroll med sin mat- og drikkestasjon.

– Den hjelpen og motivasjonen vi fikk der betyr så mye for oss og barna syns det var kjempestas, sier Lars Jørgen.

NYTT FORSØK

Selv om de knapt har fått tid til å hente seg inn etter kraftanstrengelsen har paret allerede bestemt seg for å prøve det samme målet igjen. Den 15. september legger de ut på nye runder rundt og rundt Hurdalssjøen, da med start tidlig om morgenen.

– Vi vet at ganske mange mennesker har fulgt med på oss og lurer på hvordan det gikk. Det hadde jo vært kult om noen kunne følge med oss neste forsøk også, sier sykkelparet.

LES OGSÅ: 73-åringen tilbake på sykkelen etter dramatisk ulykke

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no