19. jul
VIL BEHOLDE ULL/KISA. Nora Kristiansen, Anna Moen, Mathilde Tvedt og Mari Gjeisklid spiller håndball i Ull/Kisa. De vil ikke ha noe navnebytte til UKI Jessheim.
 
Nytt klubbnavn diskuteres heftig blant ungdom i Ull/Kisa: – UKI Jessheim? Det høres ikke bra ut
JESSHEIM. Disse medlemmene vil beholde navnet på klubben sin.

Publisert: 09.mai.2017 06:00
Oppdatert: 08.mai.2017 14:33

På onsdag holder Ullensaker/Kisa IL et ekstraordinært årsmøte hvor alle medlemmer over 15 år kan møte på Jessheim stadion for å stemme over om klubben skal bytte navn til UKI Jessheim. EUB oppsøkte en tilfeldig gjeng med Ull/Kisa-spillere i flerbrukshallen for å høre hva de tenker om navnedebatten.

STORT ENGASJEMENT

– Vi har diskutert det. Det har vært en lang diskusjon, sier Nora Kristiansen (16).

- Ille diskusjon, legger Mathilde Tvedt (16) til, og utdyper at det på chatten, som jentene bruker til å kommunisere med hverandre, var ei som skrev sammenhengende i en halvtime om temaet.

– Etter hvert sa vi at hun måtte slutte, sier Mathilde og smiler.

Jentene kommer fra Jessheim og Dal og spiller håndball i Ull/Kisa. Nora sier det er tilhørigheten til klubben som skaper engasjementet.

– For det er mange som ikke vil at vi skal bytte siden vi er vant til Ull/Kisa. Mange av oss har spilt i klubben i 10–11 år. Da blir det rart å bare bytte ut det navnet, sier hun.

Mari Gjeisklid (15) forteller at de fleste de kjenner vil beholde navnet slik det er.

– UKI Jessheim? Det høres ikke bra ut, sier Nora.

– Det høres rart ut, sier Mathilde.

Venninnene begynner å prate om hvordan det eventuelt vil være når foreldrene skal heie på dem fra tribunene.

– Hva skal de liksom rope, UKI Jessheim håndball, hei hei? Ja ja, sier de og ler.

Hovedstyret i Ullensaker/Kisa IL begrunner forslaget om navneendring med et ønske om sterkere profilering av hvor idrettslaget har sin tilhørighet, og å bygge sterkere identitet til Jessheim som by. Selv om jentene er imot et navnebytte har de forståelse for hensikten.

– Vi har noen på laget vårt som ikke er fra Jessheim. Når folk spør dem om hvor de spiller, og de sier Ull/Kisa, så tror de at Ull/Kisa er et sted. Og det er det jo ikke, så det er klart at det blir enklere på den måten, sier Nora.

VIL STEMME

Jentene er alle gamle nok til å kunne gi sin stemme på årsmøtet. De forteller at flesteparten de kjenner har sagt at de skal stemme, men tror at mange ikke kommer til å stille når det kommer til stykket. De mener det hadde vært greiere om de kunne stemt på nettet framfor fysisk.

– Men jeg skal stemme for Ull/Kisa, sier Mari.

Anna Moen fra Jessheim ankommer idrettsparken litt etter de andre. Trioen som var tidlig ute spør hva Anna synes om at klubben kanskje bytter navn til UKI Jessheim.

– Nei. Det skal være Ull/Kisa.

FAKTA OM NAVNEDISKUSJONEN

Ullensaker/Kisa idrettslag har kalt inn til et ekstraordinært årsmøte for å stemme over å endre klubbnavn fra Ullensaker/Kisa IL til UKI Jessheim. Møtet holdes på Jessheim stadion den 10. mai, og alle medlemmer om 15 år kan stemme.

Det er på bakgrunn av et forslag til fotballens årsmøte at hovedstyret har videreutviklet forslaget som det skal stemmes over i hovedlaget. 

Forslaget innebærer at de øvrige enhetene får navnene UKI Jessheim Fotball, UKI Jessheim Friidrett, UKI Jessheim Innebandy og UKI Jessheim Håndball.

Ledere i de forskjellige enhetene er splittet i sin syn på saken. Fotball-leder Cato Strømberg og Ivar Egeberg fra friidretten mener "UKI" ivaretar historien og at det er lurt å ta "Jessheim" inn i navnet, mens håndball-leder Lars Erik Aas vil at klubben skal beholde navnet slik det er kjent. Ull/Kisa-fan og ordfører Tom Staahle skygger banen i navnediskusjonen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no