19. apr
TAP: Til tross for en sen sluttspurt måtte Nicolay Solberg og Ull/Kisa se langt etter poengene.
 
– Vi ble for naive, og Viking kunne omtrent spasere ballen i mål
Scoret fire mål mot Viking - satt poengløse igjen.

Publisert: 29.apr.2018 20:36
Oppdatert: 29.apr.2018 20:36

Det så svært mørkt ut for ullsokningene allerede etter halvspilt kamp på hjemmebane. Likevel ble det en spennende innspurt i nimåls-kampen mot Viking.

Før halvtimen var passert lå Ull/Kisa under 0-3. Kristoffer Normann Hansen reduserte imidlertid på spektakulært vis snaue ti minutter før hvilen. Vestfoldingen dro seg inn i banen fra sin venstrekant og fyrte løs fra 18 meter. Skuddet gikk via stolpen og inn, utakbart oppe i hjørnet til Iven Austbø i Viking-buret.

Minuttet før pause gjorde Zlatko Tripic igjen oppgaven vanskeligere for de gulgrønne, da han trillet ballen i mål til 1-4.

SKAPTE NY SPENNING

De fleste regnet nok med at kampen var avgjort, og at andreomgang ville bli en ren parademarsj for siddisene. Seks minutter uti andreomgang satte Zlatko Tripic inn 1-5 med sitt tredje mål for dagen. Den kroatisk-fødte spilleren så ut til å definitivt sette spikeren i kista, men den gang ei:

Åtte minutter før slutt headet Nicolay Solberg inn et innlegg fra Mats-Andre Kaland, til spredt applaus fra hjemmepublikummet. Minuttet etter stod jubelen høyere i taket, da samme mann kortet inn Vikings ledelse til 3-5. Et oppildnet hjemmelag fortsatte å presse et rystet Viking-mannskap. Kisa pøste på fremover, og på overtid fikk Ole Andreas Nesset dyttet ballen over streken til 4-5. Kisas sluttspurt startet likevel for sent, og den mildest sagt begivenhetsrike kampen ble blåst av med ni mål oppført i protokollen.

MISFORNØYD MED BURSDAGSGAVEN

Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim hadde bursdag dagen før, men fikk ikke presangen han håpet på fra spillerne sine.

– Jeg er fornøyd med andreomgangen, for å ta det positive. I første omgang spiller vi helt naivt og gjør egentlig ingenting av det som står på tavla før kampstart.

– Hadde spillerne for stor respekt for Viking?

– Jeg synes nesten det er motsatt. Vi ble for naive, og de kunne omtrent spasere ballen i mål. Viking vinner fortjent, men gutta viser moral som ikke gir opp, sier Skogheim.

– DET SKAL ALDRI SKJE IGJEN

 Kristoffer Normann Hansen scoret sitt tredje mål på to kamper, men vingen var heller ikke fornøyd etter kampslutt.

– Vi må gå oss i selv, alle mann. Slik kan vi bare ikke spille. Vi får brudd på brudd mot oss, noe som igjen gir motstanderen mål etter mål, understreker vestfoldingen krystallklart.

 Til tross for fire scoringer på hjemmebane endte kampen med null poeng for Kisa, og det kan de ikke være bekjent av, mener Normann Hansen.

– Det er naturlig at Viking slipper seg ned. De har vunnet kampen etter en halvtime, så vi skal ikke være fornøyde med å score fire mål mot et lag som har seieren i lomma. Likevel er det positivt at vi kommer tilbake, i stedet for å sprekke helt og tape med større sifre, sier han og får medhold av Morten Sundli.

Kapteinen mener mange personlige feil ble avgjørende.

– Kampen er egentlig avgjort til pause, og vi prøver bare å begrense pinligheten. Vi må være mer kyniske, er dommen fra midtstopperen.

– Det er sykt flaut som forsvarsspiller å slippe inn fem mål. Det skal aldri skje igjen.

Kampfakta

 • OBOS-ligaen
 • Ullensaker/Kisa – Viking 4-5 (1-4)
 • Jessheim stadion, 1100 tilskuere
 • Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn IL
 • Mål:
 • 0-1 12. min.: Kristian Thorstvedt
 • 0-2 26. min.: Zlatko Tripic
 • 0-3 29. min.: Zymer Bytyqi
 • 1-3 37. min.: Kristoffer Normann Hansen
 • 1-4 45. min.: Zlatko Tripic
 • 1-5 51. min.: Zlatko Tripic
 • 2-5 82. min.: Nicolay Solberg
 • 3-5 84. min.: Nicolay Solberg
 • 3-4 90. min.: Ole Andreas Nesset
 • Gule kort: Espen Garnås, Ull/Kisa. Iven Austbø, Viljar Vevatne, Viking
 • Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart (Espen Garnås fra 27.), Morten Sundli, Nikolas Walstad – Nicolay Solberg, Eric Kitolano, William Kurtovic (Andreas Aalbu fra 55.), Martin Torp, Kristoffer Normann Hansen – Ole Andreas Nesset

LES OGSÅ: Selv om han heier på Ull/Kisa i helgens kamp håper Soltvedt at bortelaget rykker opp først

 
NAIVE: Kisa-trener Vegard Skogheim hadde bursdag dagen før kampen, men var ikke fornøyd med gaven spillerne vartet opp med mot Viking.
KREMMERHUS: Kristoffer Normann Hansen setter inn 1-3.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no