20. jun
PLAYMAKER: Marius Rognhaug er en viktig brikke for Ull/Kisa. Bakspilleren dunker inn mål (8 mot Asker) og styrer i tillegg tempoet i Kisas offensive spill.
 
– Vi skal beholde plassen 3. divisjon
Med kun to seire på elleve forsøk har Kisa-herrene fått en trøblete start på sesongen.

Publisert: 11.des.2017 12:13
Oppdatert: 11.des.2017 12:20

I hjemmekampen mot Asker startet imidlertid Ull/Kisa bra. En periode ledet de gulgrønne med fem mål før bortelaget fikk samlet seg og lagene tok pause på stillingen 14–14. I andre omgang dro Asker ifra og kunne til slutt pakke med seg en komfortabel sjumålsseier i bagen.

– Vi gjør de feilene vi på forhånd ble enige om å unngå, sier en skuffet Ull/Kisa-trener, Janet Bredesen.

– Avslutningene våre kommer ofte for raskt og det mangler litt disiplin i forhold til avtaler. Én feil framover fører til scoring imot, sier Bredesen og etterlyser samtidig riktig fokus fra spillerne.

Til tross for mager poengfangst mener Janet Bredesen at laget er for gode til å rykke ned. – Vi er ikke noe fjerdedivisjonslag. Målet foran sesongen var å holde plassen og det skal vi klare.

LES OGSÅ: Ull/Kisas andre seier

TREÅRSPLAN

Søndagens tap gjør at Ull/Kisa befinner seg nest nederst på tabellen – à poeng med nettopp Asker.

Imidlertid er det kun ett lag som rykker ned fra avdelingen. I skrivende stund ligger samarbeidslaget til Aurskog/Finstadbru, Bjørkelangen og Høland dårligst an – med null innkasserte poeng og dermed sisteplass på tabellen.

Ull/Kisas damelag gjennomgår denne sesongen et generasjonsskifte. Også på herresiden rekrutteres det.

– Vi har med oss noen unggutter nesten til hver kamp. Det har blitt lagt en treårsplan som forhåpentligvis gjør at de som kommer opp skal være med å kjempe om en høyere tabellplassering, forteller Bredesen.

For å få til dette mener hun ungguttene må spille på seg mer muskler og mer selvtillit. I tillegg ønsker hun at flere spillere skal tegne seg på scoringslistene.

– Det holder ikke med to-tre stykker, fastslår hun.

– DRAR LASSET

En som i alle fall vet hvor målet står er Marius Rognhaug. Jessheim-gutten noterte seg for åtte scoringer mot Asker og ble også kåret til kampens beste spiller. Bakspilleren er målfarlig og opererer i tillegg som motoren i Kisa-laget. Han er svært sentral for Kisa-herrene og får mange lovord fra treneren:

– Han drar lasset og står på banen i to ganger tredve minutter hver kamp. Innsatsen hans er formidabel – et hestehode foran de andre, lyder trenerens hyllest.

SKRYTER AV MILJØET

– Guttehåndballen har virkelig vokst og jeg synes nivået er bra. Vi har gode treninger, selv om mange jobber skift og det påvirker kontinuiteten, sier hun og skryter videre stort av miljøet:

– De eldste har tatt imot de yngste på en eksepsjonelt bra måte. Det er nesten på grensa til at det er rørende, smiler treneren med mange års bakgrunn som både spiller og trener i Eidsvold IF og Eidsvold Turn.

LES OGSÅ: Driften av Ull/Kisa håndball blir proffere

KAMPFAKTA:

  • AVISserien – MS 3. div. avd. 01
  • Ullensaker/Kisa – Asker 23-30 (14-14)
  • Jessheimhallen, 45 tilskuere
  • Lag Ull/Kisa: Mikkel Strømstad, Ole Anders Engebretsen, Per Engesten (3), Didrik Bredesen, Martin Rognhaug (1), Marius Rognhaug (8), Christopher Elias Hell (3), Martin Simonsen (2), Patrick Gade (1), Marius Bekkevold (4), Robin Ivar Nicolaysen (1)
  • Toppscorer Asker: Igor Koprivica (8)
  • Utvisninger: Ull/Kisa 2 x 2 min., Asker 1 x 2 min.
  • Dommere: Johannes Peckolt Fordal, Joakim Stokkenes

 
TRENER: Janet Bredesen er klar på at Ull/Kisa skal holde plassen i 3. ­divisjon også denne sesongen.
KEEPER: Mikkel Strømstad leverte en rekke solide redninger mot Asker, men fikk ellers litt for lite hjelp av lagkameratene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no