19. jan
 
- Vi var ineffektive, Notodden var effektive
Innbytter Ciise Abshir tente poenghåpet, men Ull/Kisa våknet for sent.

Publisert: 21.mai.2018 23:04
Oppdatert: 22.mai.2018 00:18

Ull/Kisa vant sjansestatistikken med god margin. De klarte likevel ikke å overliste Jonatan Johansson i Notodden-målet i tide.

- Vi er ikke oppe på den standarden vi skulle ønske. Det løpes ikke nok, og det duelleres ikke nok før vi er nødt til å få mål. Etter det får vi plutselig masse energi, sier Ull/Kisas trener Vegard Skogheim.

FRISKT INNHOPP

Ullsokningene var det førende laget i store deler av kampen. Likevel kunne Notodden juble for kampens første scoring, drøyt kvarteret før slutt. Ull/Kisa jaktet utligning og satte inn Ciise Abshir på topp. Innbytteren var påskrudd fra første sekund, og jublet lenge for det han trodde var 1-1-målet:

- Det skal bli interessant å se på reprisen. Jeg følte at målet skulle vært godkjent, sier han om scoringen som ble annullert for offside.

HEKTISKE SLUTTMINUTTER

Kisas offensive satsning åpnet opp bak, og fire minutter før full tid kunne Notodden kontre inn 2-0. Erik Midtgarden smalt ballen i nettaket fra spiss vinkel, og den tidligere LSK-spillere satte med det inn sitt åttende mål for sesongen – flest av alle i OBOS-ligaen.

Ciise Abshir var imidlertid ikke ferdig på jobb av den grunn. En annen innbytter, Herman Henriksen, svingte ballen inn etter et kort frispark. Inne i feltet ventet Abshir som stanget ballen i nettet, men norsk-somalierens innhopp var ikke nok til å berge poeng for de gulgrønne.

GODT KEEPERSPILL

Svensken som voktet buret for bortelaget vartet opp med flere matchvinner-redninger. Hjemmelagets Kristoffer Normann Hansen var nærmest ti minutter før pause, da han ladet børsa like utenfor sekstenmeteren. Kantspilleren fikk glimrende treff, og kun en mesterlig keeper-prestasjon hindret skuddet som var på veg opp i krysset. Blant andre stod også Nicolay Solberg og Eric Kitolano for flere farlige forsøk, både før og etter pause.

MØTTE GAMLE KJENTE

Kitolano var med Notoddens opprykk til OBOS-ligaen i fjor, og møtte flere kjente fjes på banen. Midtbanespilleren fikk likevel et hardt møte med gamle lagkamerater, og ble lagt i bakken ved flere anledninger.

- Jeg vet ikke om det var taktikken deres eller hva det var, men jeg ble tatt et par ganger, ja. Vi skaper uansett nok sjanser til å vinne kampen, men Notodden var rett og slett bedre enn oss på de avgjørende områdene, oppsummerer Kitolano.

- MÅ JOBBE KNALLHARDT

Ull/Kisa stod med to sterke seiere før møtet med Notodden. Seks poeng etter møte med Sogndal og Mjøndalen lar seg høre, men Vegard Skogheim understreker at fotball er ferskvare.

- Det hjelper ikke så mye å vinne 2-0 i Mjøndalen når vi taper hjemme mot Notodden i kampen etter. Et lag er ikke bedre enn den siste prestasjonen sin, så vi må "opp i ringa" og jobbe knallhardt for å nå den standarden vi skal ha. Og dét kommer vi til å gjøre, slår Skogheim fast.

Kampfakta

  • OBOS-ligaen
  • Ullensaker/Kisa – Notodden 1-2 (0-0)
  • Jessheim stadion, 523 tilskuere
  • Dommer: Daniel Higraff, Brodd FK Stavanger
  • Mål:
  • 0-1 74. min.: Erlend Hustad
  • 0-2 86. min.: Eirik Midtgarden
  • 1-2 88. min.: Ciise Aden Abshir
  • Gule kort: Even Parkstad Johansen, Filipe Ferreira, Notodden. Morten Sundli, Ullensaker/Kisa
  • Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Espen Garnås, Morten Sundli, Nikolas Walstad – Nicolay Solberg, Eric Kitolano, William Kurtovic (Ciise Aden Abshir fra 83.), Martin Torp, Kristoffer Normann Hansen (Herman Henriksen fra 79.) - Ole Andreas Nesset (Andreas Aalbu fra 61.)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no