17. jul
OLALØKKA: Sand IL er toppkandidat til å få det nye treningsanlegget som Norges Fotballforbund skal bygge for landslagene.
 
100-årige Sand IL har sitt livs mulighet
KOMMENTAR: Innen høstens jubileumsfeiring kan Sand IL få tidenes gave, som vil prege både klubben og nærområdet, de neste hundre årene.

Publisert: 15.jun.2018 11:30
Oppdatert: 15.jun.2018 11:46

EUB avslørte i forrige uke at Sand IL er toppkandidat til å få det nye treningsanlegget som Norges Fotballforbund skal bygge for sine landslag. Partene bekrefter at det er aktuelt å begynne etableringen på Olaløkka så raskt som til høsten.

Dette vil i så fall være et fantastisk løft. Ikke bare for Norges beste fotballspillere og de mest lovende talentene – men også for idretten i Sand, Ullensaker og Øvre Romerike.

Planen er å bygge fire fotballbaner. To naturgressbaner og to med kunstgress. I tilknytning til disse skal det bli fasiliteter med administrasjon- og oppholdsrom, garderober og overnattingsmuligheter. Det diskuteres også om man skal bygge den ene banen i en hall.

Sand IL og Ullensaker kommune står selvfølgelig med åpne armer. I nyere tid har mange idrettsforbund sett på mulighetene for å etablere seg på Olaløkka eller andre steder i kommunen, men ingen med samme iver og gjennomføringsevne som landets største særidrettsforbund nå viser.

Idrettslagets eneste krav for å la forbundet bygge på deres grunn (ved siden av å komme til enighet om en leiepris), er at klubbens idrett ikke skal lide, men snarere kunne øke sin aktivitet. Foreløpig har signalene fra forbundet vært at Sand skal bli veldig godt ivaretatt. Kanskje kan det tolkes som et tegn på gode intensjoner at forbundet foreslår å bygge den første av de nye banene i kunstgress, selv om det ikke er dette underlaget eliten har størst behov for. Sand-ledelsen har lenge sett det som helt nødvendig med en kunstgressbane for å utvikle breddeklubben videre. Med NFF på laget kan de få tilgang på en eller flere flater av ypperste kvalitet, kanskje også med vegger og tak. En innendørsbane vil dessuten dekke et stort behov også for resten av fotballmiljøet på Øvre Romerike.

Med alle disse banene og fasilitetene på ett sted ligger også alt til rette for at Sand og Ullensaker kan arrangere store turneringer. Hvilke barn og unge vil vel ikke synes det er kult å få spille fotball på samme anlegg som landslagsheltene?

Med sitt ferdig regulerte område og den umiddelbare nærheten til flyplassen har Olaløkka store fortrinn sammenlignet med alternativene i Nes og Lier. Når NFF-komiteen også skryter stort av mottakelsen og velviljen i Ullensaker, framstår Olaløkka som den åpenbare kandidaten før forbundsstyret skal ta sitt endelige valg.

Sand IL fyller 100 år i år, og skal ha en jubileumsmarkering på Olaløkka den 15. september. Da kan fotballforbundet allerede ha gitt dem tidenes gave, som vil prege både klubben og nærområdet, de neste hundre årene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no