17. jun
JUBEL: Stor glede i målområdet på fjorårets utgave. Foto: Bjørn Hytjanstorp
 
Dobbelt så mange som i fjor skal løpe Romeriksåsen på langs
Med 270 deltakere ble ultraløpet utsolgt flere måneder i forvegen.

Publisert: 19.jun.2018 16:00
Oppdatert: 18.jun.2018 12:55

Ultraløpet Romeriksåsen på langs er 50 kilometer langt med start ved Brovoll (E16) og målgang ved Veståsen skole i Gjerdrum. Det aller meste av løpet går på blåmerkede stier, og deltakerne bruker mellom 4 og 10 timer. Årets løp, 23. juni, samler rekordmange startende – mer enn det dobbelte av fjorårets løp. Løpet ble fullbooket for flere måneder siden, og de 70 ekstra plassene som senere ble lagt ut forsvant like fort. 83 av deltakerne bor på Romerike.

– Spesielt interessant er det at svært mye av økningen skyldes mye større lokal interesse for å være med. Det å løpe 50 kilometer gjennom terrenget er ikke lenger ekstremt. Det tar lengre tid enn å løpe maraton, men opplevelsen er en helt annen – og det faktum at bare fire løpere har brutt RPL50 på tre tidligere arrangement sier noe om at dette er gjennomførbart for alle. Men, det er like fullt en stor prestasjon å stille opp og fullføre, sier Olav Engen, leder av Romerike Ultraløperklubb.

LES OGSÅ: Langtrampen samler flere generasjoner

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no