20. apr
TAR PAUSE: Skøyteløperen Espen Aarnes Hvammen tar en pause fra sporten. Arkivfoto: Privat
 
Aarnes Hvammen tar en pause fra skøytesporten
- Noen ganger trenger man å ta en pause, og det er tid for det nå for min del, skriver Espen Aarnes Hvammen på sin Facebook.

Publisert: 31.jan.2018 17:30
Oppdatert: 31.jan.2018 18:14

Beskjeden kom på 29-åringens Facebook-side onsdag ettermiddag. 

- Jeg håper på å komme sterkere tilbake etterhvert, da kjærligheten til sporten absolutt ikke er forsvunnet. I mellomtiden oppfordrer jeg dere alle til å følge godt med og heie på mine lagkamerater som skal i ilden i OL i Sør-Korea nå i februar.

KNALLGOD

Espen har vært landets desidert beste sprinter gjenom en årrekke. Det er først de siste par årene han har blitt innhentet og ikke innehar «tronen» som Norges aller kjappeste sprinter.

Espen har representert Eidsvold Turn i alle årene har har konkurert på skøyter.

UTFORDRENDE

Sesongen har vært utfordrende for skøytesprinteren Espen Aarnes Hvammen (29). Resultatene har variert, og han kvalifiserte seg ikke for OL-deltakelse i PyeongChang. Nå har han bestemt seg for å ta en pause i satsingen.

-Sesongen har ikke gått på skinner, og det har vært mange utfordringer. Det er tøft å erkjenne at OL-toget går uten meg, men kroppen har ikke fungert godt nok denne sesongen. I samråd med trenerne og legen min, er vi blitt enige om at det riktige nå er å ta en pause, sier Espen Aarnes Hvammen om situasjonen.

HISTORISK

Espen var første nordmann under 35.00 på 500 meter da han gikk på 34,73 i Salt Lake i januar 2013. Han fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen i sesongen 2014/2015, da han tok sin første pallplass da han ble nummer to på 500 meter i Berlin.

FULL STØTTE

Skøyteforbundet støtter Espen Aarnes Hvammen i valget han har gjort.

-Vi har hatt en god dialog med Espen om situasjonen, og støtter ham i beslutningen. Skøyteforbund har full respekt for og støtter Espen i beslutningen han har tatt. Det er ikke uvanlig at det kommer perioder i en idrettskarriere der det er fornuftig å ta en pause og vurdere veien videre, sier Lasse Sætre, sportssjef i Skøyteforbundet. Vi ønsker han velkommen tilbake når han er klar for det og holder døra åpen for at han fortsatt skal kunne være en del av miljøet, også mens han har en pause.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no