17. jul
CROSS-FRELST: Sandra Storø (10) fra Trondheim og Oda Tøndersen (10) fra Mo I Rana var med på sommercup hos NMK Gardermoen denne helga. – Det er ganske tøffe forhold på banen, men kjempegøy å være her på trening, forteller de.
 
Cross-frelste tiåringer
Motorcross-utøvere fra hele landet, og i alle aldre, møttes til den årlige sommercupen hos NMK Gardermoen denne helga.

Publisert: 12.jul.2017 14:00
Oppdatert: 11.jul.2017 15:38

Med regnværet lørdag, og deretter strålende sol søndag, lå forholdene perfekt til rette for en strålende samling for de rundt 135 utøverne, som møttes i det flott anlegget i motorparken denne helga. I aksjon ute på banen var utøvere i alle aldre i gang gjennom helga, som markerte starten for den ukelange samlingen som fordeler seg på anleggene til NMK Gardermoen, NMK Aurskog Høland og til slutt hos NMK Nes.

BESØKENDE FRA HELE LANDET

– Her er den eldste som kjører på banen i dag 65 år, mens den yngste er 5, så dette er et arrangement for hele familien, sier arrangementskoordinator Heike Erdmann, som sammen med resten av klubbens mange frivillige sto på gjennom helga, for å legge til rette for et godt gjennomført arrangement for alle deltakerne.

– Vi har besøkende fra hele landet. Arrangementet er et treningsopplegg som går gjennom en hel uke her på Østlandet, og er en viktig rekrutteringsarena for sporten, forklarer Erdmann.

Mellom slagene ute på banen var det viktig å ta seg litt pauser innimellom med påfyll av mat og drikke.

– Det er viktig å ta pauser, for da blir man klar for en ny runde. Det er også viktig å holde seg på banen, og da må man ha passe fart, forklarer Matteus Schjølberg Hansen (6), som slo av en prat i pausen med cross-kompisene Halvor Iversen (6) og Ailo Andre Johansen (7).

MØTTE SUPERSTJERNE

Sistnevnte hadde reist sammen med familien helt fra Kirknes for å være med på helgens treff, og forventningene var på topp.

– Det er første gang vi er her, og jeg har gledet meg, sier Johansen.

Familien hadde vært innom treningsleir i Vågå på vei nedover, og der traff de blant andre cross-sportens superstjernene Andre Villa.

– Det var stor stas, og vi har hatt en flott tur. Det er første gang vi er med her på Gardermoen, og helgen har vært topp, sier mamma Nina Fredriksen.

GODT SAMHOLD

En del kortere reisevei til helgens treningssamling hadde NMK Gardermoens egne utøvere Knut Amund Austad (17), Sebastian Erdmann (20) og Preben Larsen (13).

– Det er flott å komme sammen for å trene, og det er sosialt og gøy å være med. Vi har godt samhold i klubben, og trener sammen flere dager i uka, forteller gutta

Ukas trening er en god oppkjøring før neste konkurranse på programmet som er Østlandscup på Jevnaker.

Sommercupen i MX er ikke en konkurranse, men et treningsopplegg – noe som også har medført at arrangementet har blitt så populært gjennom årene.

– Deltakelse på sommercupen er fin måte å komme inn i miljøet på. Hos oss er det lite høytidelig, og vi legger stor vekt på det sosiale. Mange familier kommer derfor tilbake år etter år, sier Heike Erdmann.

 
LUFTIG. NMK Gardermoen arrangerte sommercup denne helga og over hundre deltagere i alle aldre var i aksjon i anlegget.
FULL TRØKK. Det var både luftige svev og krappe svinger på banen, og utøverne fikk flere utfordringer å bryne seg på gjennom treningshelga. Her er NMK Gardermoens Sebastian Erdmann i aksjon.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no