19. aug
KASTER BALL: Frank Bredesen, Sola Sjaastad og Zoran Fajfric skal kaste ball med hverandre og alle de andre trenerne og spillerne i Ull/Kisa håndball.
 
Tre tidligere elitespillere skal ta Ull/Kisa håndball til neste nivå: Både spillere og trenere får nytt team å kaste ball med
Frank Bredesen har fått selskap av Sola Sjaastad og Zoran Fajfric i Ull/Kisa. Slik skal håndballklubben møte veksten, få A-lag høyere i systemet, og bli et naturlig steg for store talenter.

Publisert: 05.feb.2018 06:00
Oppdatert: 05.feb.2018 06:18

– Dette er bra. Det har lenge vært et ønske å få større bredde i trenerapparatet, med flere å spille på både for seniorlag og nedover, sier Bredesen.

På nyåret ble Zoran Fajfric ansatt som trener på tvers av alderstrinn i Ull/Kisa håndball. I november kom Sola Sjaastad inn i klubben som trener for kvinnenes A-lag. Sammen med Bredesen, som har jobbet på tvers av flere Kisa-lag i om lag to år, utgjør trioen av tidligere elitespillere et team ment å styrke både junior- og seniorsatsingen i klubben.

– Målet er å ta vare på bredden og samtidig ta skritt oppover med A-lag. Men vi er fortsatt i en startfase. Klubben har vokst enormt de siste årene, det er mange spillere i klubben, så at de trengs trenere er helt sikkert, sier Bredesen.

SER STORT POTENSIAL

Fajfric er allerede godt i gang med å gjøre seg kjent i klubben.

– Førsteinntrykket er kjempebra. Jeg hadde ikke forventet at bredden skulle være såpass stor. Det er et stort potensial, sier han.

For noen dager siden deltok han på et møte med jentene som skal spille neste sesongs Lerøy-serie, en landsomfattende konkurranse for 18-årslag.

– Det var 53 jenter til stede, og enda var ikke alle med. Bare der har vi nesten 60 jenter som kan bidra for å få Ull/Kisa videre opp. Så har vi også mål om å få et veldig godt tilbud til dem som ikke nødvendigvis satser, men likevel vil utgjøre bredden, sier han.

OPPRYKKSMÅL

Ull/Kisa er den største håndballklubben på Øvre Romerike, men uten A-lag høyere enn i 3. divisjon opplever de at talenter drar til andre klubber i ungdomsårene.

– Vi har et hovedmål om å få til et opprykk. Så får vi se an hva vi har av spillere og om det kan skje allerede neste år, sier Bredesen.

Kisa har per nå det yngste laget i 3. divisjon. De ønsker ikke å basere seg på å hente spillere fra andre klubber, til det er veksten allerede stor nok. Med dette utgangspunktet sier Fajfric med et smil at det er deres feil dersom de ikke klarer å produsere spillere.

– Vi er hovedbase på Øvre Romerike. Hvorfor skal de beste dra til for eksempel Fjellhammer eller Rælingen, hvorfor skal de ikke kunne være hos oss? Vi kan bli det første skrittet for gode spillere i 18-årsalderen, før de senere fortsetter oppover, sier han.

Sjaastad er ren A-lagstrener.

– Det er en kjempeartig gjeng å trene, og jeg gjelder meg til å gå på trening og se spillerne utvikle seg, sier hun.

– TRENGER KOMPETANSE

I tillegg til oppfølgingen av spillere har det nye trenerteamet vel så stort mål om å samkjøre klubbens andre trenere. Ull/Kisa håndball har om lag 100 trenere fordelt på sine 45 lag. 

– All ære til alle foreldre som stiller opp på frivillig basis, men man kommer til et punkt der man trenger mer kompetanse for å ta det videre, sier Lars Erik Aas, daglig leder i klubben.

Bredesen og Fajfric er begge i ferd med å ferdigstille sin trener 3 utdannelse. Aas trekker fram at duoen skal lage en rød tråd i klubbens håndballutdanning. 

– Vi skal utnytte deres kompetanse maksimalt for å få en enda mer sammensveiset klubb, med mer helhetlig tankegang og trening. De behøver ikke å være på alle treninger, men innom et lag eller trinn med øvelser og fokusområder, som de selv kan jobbe videre med til neste gang. Det tror jeg er bra for spillerne, men også for trenerne som er med, slik at de får mer oppfølging og kunnskap som kan gjøre dem tryggere i sine roller, sier Aas.

ENTUSIASME

May-Kristin Vesteng utgjør klubbadministrasjonen sammen med Aas. Hun forteller at det nye trenerteamet har blitt godt mottatt av de andre i klubbmiljøet.

– Dette er så gøy. Jeg opplever at trenerne som allerede er i klubben er svært entusiastiske, sier hun.

Ull/Kisa håndball er i rivende utvikling. Ved årsskiftet hadde klubben 728 medlemmer, hvilket er en økning på 100 stykker fra ett år tilbake. 548 av disse er jenter. Aas forventer at klubben bare fortsetter å vokse i takt med den generelle utviklingen i Ullensaker. Det gir utfordringer, blant annet knyttet til hallkapasitet, men rent sportslig føler ledelsen seg godt rustet til å møte framtiden.

– Det har blitt en stor kompetanseheving i klubben på bare noen få måneder, og det er vegen å gå. Jeg tror vi har lagt grunnlaget, så må vi være dyktige til å gi et godt nok tilbud og å utvikle spillere framover, sier Aas.

BLIR NABO MED FOTBALLEN

Administrasjonen i håndballklubben har for tiden Jessheimhallen som base, men i løpet av de neste månedene skal den flytte til Jessheim stadion som for tiden er under utbygging. Der blir de naboer med administrasjonen i Ull/Kisa fotball. 

LES OGSÅ: Romerike drillkorps disket og fratatt plassen i VM

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NYTT TEAM: Frank Bredesen, Sola Sjaastad og Fajfric Zoran i Jessheimhallen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no