20. jun
I MÅL: Under helgens friidrett-NM løp Andreas Roth (nr. 266) og Thomas Roth (nr. 267) finale sammen for siste gang i denne omgang. Det endte med sølv og gull til brødrene fra Ullensaker. Foto: Rune Helle
 
Andreas legger opp: Roth-brødrene vant gull og sølv da de løp finale sammen for siste gang
Andreas Roth avslutter sin egen satsing på friidrett, men vil fortsatt være del av miljøet i Ull/Kisa.

Publisert: 28.aug.2017 19:00
Oppdatert: 28.aug.2017 20:51

– Inntil for et par måneder siden var dette en tanke som aldri hadde streifet meg, sier Andreas Roth til EUB.

Ullsokningen har vært blant landets beste 800-meterløpere i flere år. Nå har han bestemt seg for å sette karrierepunktum som 24-åring.

– Ut av det blå begynte jeg å leke med tanken, at hvis jeg legger opp, hva skulle jeg gjort da? Hvilke andre ting kan jeg gjøre? Jo mer jeg lekte med tanken, jo mer spennende ble den. Til slutt virket det såpass spennende å gjøre noe annet at jeg ble komfortabel med tanken. Det er vel et tegn på at den tiden er kommet, utdyper han.

Ull/Kisa-løperen studerer markedsføringsledelse og har utenomsportslige prosjekter på si. Nå skal han prioritere studiene, men de forlokkende tankene om å gjøre noe annet handler uansett vel så mye om fortsatt å være involvert i idrettsmiljøet.

– Innen friidretten er det masse spennende jeg kan gjøre, som ikke handler om meg eller har min toppidrettskarriere i fokus. Så for meg handler dette like mye om at jeg vil gjøre noe annet innen friidretten enn å gjøre noe annet generelt, sier han.

TRENERROLLE

Roth trekker fram at han er svært takknemlig for all støtte han har fått i Ull/Kisa friidrett. Framover håper han å kunne bruke sine erfaringer til å løfte fram andre utøvere i Jessheim-klubben.

– Jeg har lyst til å bidra litt den vegen både for klubben og for den gruppa jeg er del av i Oslo, sier Roth.

Kun 24 år gammel avslutter han sin egen satsing på et tidspunkt der han kunne hatt sine beste år igjen som toppidrettsutøver.

– Jeg vil ikke si det er trist, men det er litt vemodig. Det er kanskje en av de største endringene jeg har gjort i livet de siste ti årene, og noe som fort kan bli et definisjonsspørsmål. Hvis jeg ikke er han løperen, han som driver med friidrett, hvem er jeg da? Hvis jeg går så dypt inn i det så er det litt skremmende, men jeg synes det er mer spennende, sier han.

– PERFEKT AVSLUTNING

Roth har tre friidrettsopplevelser han minnes sterkere enn andre. Femteplassen fra U23-EM i 2015, deltakelsen i senior-EM i Zürich i 2014, og da han og broren Thomas tok henholdsvis sølv og gull på 800 meteren under 2014-NM hjemme på Jessheim. Under helgens NM i Sandnes, i det som var deres siste finaleløp sammen, gjentok brødrene bragden.

– En perfekt avslutning, sier Andreas, som også tok med seg en fjerdeplass på 400 meter fra sitt siste stevne i denne omgang.

LES OGSÅ: Ungene på Ull/Kisas friidrettsskole er i startblokkene av karrieren

LES OGSÅ: Thomas Roth gjorde comeback hjemme på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no