25. jun
HJEMME: Anne Gulbrandsen fikk sine første skøyter som 3-åring, og har siden gått mange runder på Myhrer-isen. 20 år senere er hun nå klar for å representere Norge under EM i Russland.
 
Hun trappet ned satsingen for å studere på heltid. Likevel er Anne Gulbrandsen bedre på skøyter enn noen gang
Eidsvold TF-løperen gleder seg til sitt hittil største mesterskap.

Publisert: 30.des.2017 21:00
Oppdatert: 28.des.2017 12:00

Skøyteløper Anne Gulbrandsen kroner en sesong med sterke resultater i norgescup, verdenscup og NM med å representere Norge under EM i Russland på nyåret.

– BEDRE ENN JEG HADDE TRODD

– Det har kanskje gått bedre enn jeg hadde trodd. Nå som jeg går hundre prosent skole i tillegg hadde jeg ikke forventet at det skulle løsne såpass, sier Gulbrandsen til EUB.

I høst flyttet hun fra Eidsvoll til Oslo for å begynne på veterinærstudier. Med krevende utdanning får ikke skøytene like mye fokus.

– Det er litt vanskelig, og det blir en vurdering på hva jeg må prioritere til forskjellige tidspunkt. Det går litt utover begge deler. Jeg får ikke trent like mye som jeg har gjort før, så får jeg sikkert ikke lest like mye som jeg burde på skolen, sier hun.

Selv om Anne har overgått egne forventninger på isen er hun ikke overrasket over at utviklingen har gått riktig veg. Før semesterstart har hun gjennomført en helhjertet oppkjøring, og hun har unngått skader og sykdom som tidligere har satt framgangen på vent.

– Jeg har følt at jeg har hatt mer inne som jeg ikke har fått vist før. Før sesongen bestemte jeg meg for at det ikke trengte å ha noe å si at jeg trener litt mindre nå. For jeg har trent for fullt i sommer og hatt den samme oppbygningen. Og det har vært andre eksempler på at løpere har fått et løft ved å slippe opp litt og ha et annet fokus. Så jeg hadde tenkt at dette kunne skje, kanskje det også kan være noe med at man har en annen innstilling, sier hun.

EM blir Eidsvold TF-løperens første internasjonale mesterskap som senior. Debuten i verdenscupen i Heerenveen tidligere i vinter er det største hun har vært med på til nå. Norges aller beste løpere står over EM for å fokusere på OL i Sør-Korea senere i sesongen.

– Dermed åpner det seg en mulighet for oss som er rett under. Flere får muligheten til å delta internasjonalt og det er veldig gøy, sier Anne.

MÅ TA ET VALG

Deltakelsen i EM handler mest om å ta til seg nye erfaringer. Samtidig som hun nå gjør det bra, mye takket være et grunnlag fra å ha trent godt over flere år, påpeker Anne at det neppe går an å fortsette framgangen over flere sesonger, uten å være fullt dedikert. Hun har ikke tatt noen avgjørelser for neste sesong.

– Jeg har bestemt meg for å ta det litt som det kommer. Lysten til å gå på skøyter må være der, og det er veldig gøy å få være med på det jeg får være med på nå. Så vet jeg ikke om jeg ønsker å droppe ut av skolen for å satse fullt igjen, sier Anne.

FAKTA

  • Skøyteløper.
  • Kommer fra Eidsvoll.
  • Bosatt i Oslo. 
  • Født 17.2.1994 (23 år).
  • Representerer klubben Eidsvold TF.
  • Skal representere Norge under EM i Kolomna, Russland, 5. til 7. januar.

LES OGSÅ: Har løpt orientering i 20 land på to år

 
NM: Anne Gulbrandsen på pallen sammen med Hege Bøkko og Martine Ripsrud. Foto: privat
VERDENSCUP: Anne Gulbrandsen står klar under verdenscupen i Stavanger tidligere i år. Foto: Erik Øsmundset
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no