18. jul
NY KONTRAKT: Aron Dønnum forlenger med fotballklubben Vålerenga. (Arkivfoto)
 
Etter årets gjennombrudd er Aron Dønnum belønnet med ny kontrakt
Fotballtalentet fra Eidsvoll forlenger med Vålerenga.

Publisert: 01.nov.2017 15:00
Oppdatert: 01.nov.2017 10:22

Denne uka ble Aron Dønnum og fotballklubben Vålerenga enige om å forlenge avtalen med to år. 19-åringen fra Eidsvoll meldte overgang til Vålerenga-systemet i 2012, og ble før inneværende sesong tatt opp som fast medlem av A-laget. Han hadde i utgangspunktet A-lagskontrakt ut 2019-sesongen. Denne er nå utvidet til 30. juni 2021. Det opplyser Vålerenga Fotball på sine egne nettsider.

– VELDIG GLAD

– Det er en drøm å spille for Vålerenga, og jeg er veldig glad for å ha signert ny kontrakt. Jeg har vært i klubben i fem år, og føler meg virkelig som hjemme. Jeg er fra Eidsvoll, men føler meg som en ordentlig Vålerenga-gutt, sier Aron til VIF-fotball.no.

Den tidligere Eidsvold IF- og Eidsvold Turn-spilleren debuterte i Eliteserien mot Kristiansund i vårsesongens siste kamp, og fikk mye spilletid etter sommeren. Tilliten av hovedtrener Ronny Deila kom etter solid innsats for andrelaget og på treningsfeltet i hovedstadsklubben. Talentet fikk sin første nettkjenning for A-laget da Vålerenga slo Rosenborg på Lerkendal i kvartfinalen av cupen. I sommer fikk han også spille vennskapskampen mot det engelske storslaget Manchester United

OPERASJON

En akutt blindtarmoperasjon har holdt Dønnum ute en del kamper av høstsesongen, men nå er han tilbake for fullt og klar på hva som er målene og ambisjonene framover.

– Jeg har alltid satt meg høye mål og har starta greit med å få noen innhopp i Eliteserien. Jeg har fortsatt noen år å gå på for å bli så god som mulig, og da er Vålerenga den rette klubben å utvikle seg i, sier Dønnum.

– SHOW

I årets gjennombruddssesong har den tekniske kantspilleren markert seg som en spillertype som ikke er redd for å utfordre eller være kreativ med ballen.

– Dere kommer til å få se en Aron Dønnum som byr mye på seg selv, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg liker å holde litt show når muligheten for det er der, sier han.

Vålerenga ligger på 8. plass når det gjenstår tre serierunder av årets eliteseriesesong.

FAKTA

  • Fullt navn: Aron Leonard Dønnum.
  • Kommer fra Eidsvoll.
  • Fotballspiller i Vålerenga. Har tidligere spilt i Eidsvold Turn og Eidsvold IF.
  • Har spilt åtte kamper og scoret ett mål for Vålerengas A-lag.
  • Har spilt 44 kamper og scoret ni mål for Vålerengas andrelag.
  • Kilde: VIF-fotball.no.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no