17. nov
PÅ BALLEN: Jan Ivar Engebretsen og Tom Staahle er svært optimistiske til å få realisert fotballforbundets store planer for Olaløkka.
 
Sand er toppkandidat til å få landslagsanlegg, men i høst ble Olaløkka vraket. Slik var spillet for å få NFF tilbake på banen
Avgjørende samspill da Olaløkka fikk "rødt kort".

Publisert: 12.jun.2018 20:00
Oppdatert: 12.jun.2018 19:38

Norges Fotballforbund skal bygge nytt treningsanlegg for sine landslag, og som EUB kunne avsløre i forrige uke er Olaløkka det ene av kun tre gjenstående alternativer. Anleggssjef Ole Myhrvold i NFF sier at mottakelsen i Ullensaker, fra ordfører og nedover i systemet – er mye av grunnen til at Sand ILs område er høyaktuelt.

TRAKK SEG

Faktisk har det vært helt avgjørende. Det er nemlig ikke mer enn et halvt år siden drømmen, om det som vil være en eventyrlig 100-årsgave for idrettslaget, så ut til være knust. Da bygge- og deleforbudet var på trappene gjorde usikkerheten omkring beliggenhet i rød sone at NFF droppet Olaløkka-planene, og jobbet videre med andre alternativer. Sand IL og Ullensaker idrettsråd fikk det nedslående budskapet på e-post. Sistnevnte organ, ved leder Jan Ivar Engebretsen, var ikke sen med å videresende teksten fra NFF til Tom Staahle, som dermed inviterte to av forbundets representanter, seniorrådgiver Dag Vestlund og anleggssjef Ole Myhrvold, til et møte på sitt ordførerkontor rett før jul.

– Vi to hadde et møte med dem. Og da ga Tom klar melding om at de bare kunne reise tilbake til Ullevaal og fortsette planene for Olaløkka, sier Engebretsen.

Bygge- og deleforbudet ble ikke realisert, men Staahle forsikret fotballforbundet om at deres type virksomhet, som faller inn under idrett – uansett ikke ville bli rammet. I førsteomgang var det slik Olaløkka kom tilbake på banen. Men, det er innsats også i andre deler av kommunen som har gjort at Ullensaker-alternativet har blitt med videre, og senere blitt en toppkandidat – mens minst fire andre vurderte alternativer er lagt vekk. Idrettsråd-leder Engebretsen har vært deltaker på flere møter med NFF om det videre arbeidet i Ullensaker. Han forteller at forbundet siden har vært i kontakt med Avinor, kommunaldirektør, samt plan- og næringssjefen i Ullensaker. Da anleggssjefen i NFF ovenfor EUB bekreftet muligheten for å begynne etableringen allerede til høsten, trakk han uoppfordret fram at alle fra ordfører og nedover i Ullensaker kommune har vært veldig serviceinnstilte.

– JA, UANSETT

– Vi hadde først det nevnte møtet hvor vi ga beskjed om at de ikke trengte å se andre steder enn her. Internt ga jeg også beskjed til rådmann og nedover at ingenting skal legges av negative baller mot dette målet. Her skal vi si ja, uansett. Vi skal gjøre det som skal til for å få til dette, og det har de alle sagt ja til, sier Staahle.

Sand IL og fotballforbundet har vært i dialog om dette prosjektet siden 2012, men det er først de siste par årene at planene har blitt konkretisert.

– Sand idrettslag med sitt til enhver tid sittende styre, og idrettsrådet, har vært viktige i forhold til å få til dette. Det viser litt av styrken i Ullensaker. Vi er samstemte i forhold til hvordan vi ønsker å utvikle idrettens kår. Den treenigheten og det samarbeidet er det som gjør at dette anlegget kanskje nå lar seg realisere, sier Staahle.

De to andre alternativene som NFF sa de hadde på blokka i forrige uke er plassert i Nes og Lier. NFF-komiteen på fire personer skal gi en innstilling til styret som så tar endelig stilling til hvor det nye anlegget etableres.

– STERKT OPTIMISTISK

– Jeg er sterkt optimistisk til at vi skal klare å få dem hit, sier Staahle.

– Åpenbare plussider her er flyplassen, hoteller, nærheten til Oslo, E6 rett inn, et fotballmiljø på Øvre Romerike som er sentrert rundt Jessheim by. I tillegg til at man veldig enkelt kan legge til rette for internasjonale besøk, utdyper Staahle.

Ordføreren trekker også fram at allerede igangsatt utvikling av områder like ved er et trekkplaster.

– De gangene fotballforbundet selv skal bruke anlegget skal man jo aktivisere spillere også utover de to timene de trener. Og med den utviklingen som skjer i nærområdet her nå, med blant annet den nye vindtunnelen og de andre aktivitetselementene de holder på med, så bygger det oppunder dette. Det har vi selvsagt formidlet til fotballforbundet, sier han.

I sin vurdering av Olaløkka nevner NFF flystøy og snø som negative trekk ved Olaløkka. Samtidig understreker de at det er viktig å være nærme flyplassen. Engebretsen sier han har tenkt tungt og lenge over om det kan dukke opp andre sider som kan svekke Ullensaker-alternativet.

– Jeg har prøvd å finne ut negative sider ved å etablere seg her, men jeg klarer ikke å se noen. Jeg har innmari tro på dette. Spesielt på grunn av at den dialogen jeg har vært med på med NFF, der de hele tiden har vist til good will møtt både i kommunen og idrettslaget, sier han.

LES OGSÅ: «Nye» Myhrer fikk sin offisielle åpning

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no