22. apr
PLANENE: Slik ønsker Bjerke IL fotball å utvikle området ved Bjerke stadion. Illustrasjon: Grindaker AS
 
Bjerke vil bygge ni nye fotballbaner der den ene er i en hall
Har planer om stort fotballanlegg ved Bjerke stadion.

Publisert: 25.jun.2018 11:00
Oppdatert: 22.jun.2018 15:17

Bjerke stadion består i dag av et klubbhus med garderober og kiosk, garasje for utstyr til daglig drift av banene og tilstelninger/arrangementer, kunstgressbane med lysanlegg og to 11er baner med naturgress. Nå ønsker Nannestad-klubben å utvide området til et større og moderne idrettsanlegg.

HALL

Bjerke har derfor sendt kommunen et forslag til reguleringsplan for området. Disse planene innebærer bygging av tre nye 11-erbaner, to nye 7-erbaner, tre nye 5-erbaner, samt en hall som skal inneholde en 7-erbane i kunstgress. I tillegg er det planlagt et nytt lager- og garasjebygg plassert mellom klubbhuset og den nye hallen.

– Dette kan bli ett av de råeste idrettsanleggene på Øvre Romerike, sier Odd-Arvid Rønning, Leder for Bjerke IL fotball til EUB.

STORE TURNERINGER

Bjerke ønsker å skape et velorganisert idrettsanlegg som ivaretar behovet for nødvendige fasiliteter i framtiden. Lederen forteller at klubben ønsker denne utviklingen blant annet for å kunne være vertskap for store turneringer og stevner.

– Planen er å få til store arrangementer som kan gi et godt økonomisk grunnlag for klubbdriften, sier Rønning.

Planområdet er i dag Mauras største friområde. Det benyttes også til annen fritidsaktivitet og rekreasjon. I planområdet er på totalt 108 dekar og ligger sør for Mauravegen, en drøy kilometer unna Maura sentrum. Planområdet grenser i sør og øst mot Kopperudmoen industriområde og mot landbrukseiendommer i vest.

SPILLEMIDLER

Hallen er beregnet til å koste 6,5 til 7 millioner kroner, mens det foreløpig ikke er lagd noe kostnadsoverslag på utebanene. Finansieringen av hele anlegget er basert på spillemidler. Klubben har også søkt kommunen om støtte. I tillegg baserer de seg på egeninnsats og dugnad. Dersom planene blir godkjent av Nannestad kommune er det ifølge planbeskrivelsen tenkt å starte byggingen allerede til høsten.

– Men det kan jo være at planene ikke blir godkjent før i november, og da venter vi til våren, sier Rønning.

LES OGSÅ: Sand IL toppkandidat til å kapre landslagenes nye fotballanlegg

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LØFT: Leder Odd-Arvid Rønning og Bjerke IL ønsker et stort løft på anleggssiden. Foto: Magnar Haraldsen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no