16. nov
NY HJEMMEBANE: Henrik Bjørnstad gjør seg klar til et slag under helgens lag-NM på Miklagard. Det er også her han jevnlig trener for å spille seg tilbake til golfeliten.
 
Miklagard hjelper tidenes beste norske herregolfer til comeback: Bjørnstad tørker støvet av golfkøllene sine i Ullensaker
– Når jeg skulle begynne å spille golf igjen, føltes det som et naturlig valg å søke seg til den mest profesjonelle klubben.

Publisert: 24.jul.2018 06:00
Oppdatert: 23.jul.2018 18:32

Henrik Bjørnstad la opp i 2010 som Norges mest meritterte mannlige golfspiller og den eneste som har deltatt på PGA-touren, nivået hvor de aller beste i verden konkurrerer. Forrige høst valgte han å gjøre comeback, og i jakten på å kvalifisere seg til nye store konkurranser har han gjort Miklagard i Ullensaker til sin treningsbase.

– Miklagard er etter min mening Norges beste golfbane, i tillegg har de et fantastisk treningsanlegg, egen køllemaker og en dyktig head-pro i Nicolai Langeland. Når jeg skulle begynne å spille golf igjen, føltes det som et naturlig valg å søke seg til den mest profesjonelle klubben, sier Bjørnstad til EUB.

Siden han tørket støvet av golfkøllene har Bjørnstad følt at spillet bare blir bedre og bedre.

– Jeg jobber hardt for å løfte de delene av spillet jeg slet med tidligere og samtidig bevare det som fungerer bra. Det blir ikke så mange turneringer som tidligere, men jeg satser alt på kvalifiseringen til European Tour til høsten, det er der fokuset ligger, sier han.

– MORO FOR ALLE

Koblingen mellom Bjørnstad og Miklagard er langt sterkere enn at stjernespilleren bare trener seg opp på klubbens bane. Miklagards head pro, Nicolai Langeland, har fått rollen som Bjørnstads trener, og gjennom vinteren har de jobbet tett og målrettet sammen.

– Dette er moro for alle. Det er spesielt moro for de andre, gode juniorspillerne her, og han er en kjempetrivelig kar med masse god erfaring som alle kan lære av. Så blir det kult å se hva vi kan få til av dette comebacket, sier Langeland.

I tillegg til de jevnlige øktene på Kløfta har de tilbrakt uker sammen på steder som Florida og Spania.

– Jeg har sett fin progresjon siden høsten. Nå handler det mest om bare å komme i gang med turneringsspill for å se hvor vi står. Han var i Danmark nå sist, og det gikk så der, men vi fikk noen gode svar på hva som må forbedres, sier Langeland.

Kristiansand-mannen Langeland har selv et mål om å nå verdenstoppen, som trener. I den sammenheng kan også han lære mye av å ha Bjørnstads erfaring i klubben.

– Jeg har et ønske og mål om å trene de beste spillerne, så dette synes jeg er moro, sier Langeland om samarbeidet.

Klubben har i nyere tid knyttet til seg flere lovende golfere.

– Vi ser at vi har vært heldige med å tiltrekke oss mange gode spillere. Det går selvfølgelig på kvaliteten på treningsfeltet og banen. Så vi føler vi er i en god utvikling der, så ønsker vi selvfølgelig å bli bedre, sier Langeland.

VANT LAG-NM

Bjørnstad var med på å spille Miklagard golfklubb til gull under helgens lag-NM på hjemmebane. Miklagard var regjerende norgesmestere og vertsklubben viste på suverent vis at Ullensaker fortsatt har det beste herrelaget i Norge. Med en totalscore på 748, 44 slag under par, vant de 17 slag foran sølvvinner Drøbak Golfklubb og 18 slag foran Stavanger Golfklubb på bronseplass. Resten av Miklagards lag besto av Markus Braadlie, Viktor Hovland, Thorbjørn Johansen og Peter Kaensche.

– Det var veldig gøy å vinne helgens lag-NM. Vi hadde et sterkt lag, men i golf vet man aldri hva som kan skje, men vi spilte stabil og god golf alle sammen over de fem rundene. Veldig gøy er det også å se hvor gode våre yngre spillere har blitt. Det blir spennende å følge deres utvikling i framtiden, sier Bjørnstad.

Også Miklagard damelag hadde grunn til å juble denne helgen. Representert av Hanne Sofie Borgen, Malena Sævareid Austerslått og Maria Elizabeth Javery vant de lag-NM for 2. divisjon i Hakadal, og sørget med det for at Miklagard-damene spiller i 1. divisjon i 2019.

LES OGSÅ: Kent Daniel fra Miklagard vant den norske serien for paragolfere

 
LYTTER: Henrik Bjørnstad lytter nøye til hva trener Nicolai Langeland (t.v.) har å si mellom slagene.
STJERNESPILLER: Bjørnstad i aksjon for Miklagard golfklubb under helgens lag-NM på hjemmebane.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no