17. jul
 
Jann Post la grunnlaget på Råholt - beste nordmann i New York Marathon
Jann Post er til vanlig sportskommentator i NRK. Søndag var han beste nordmann i New York Marathon, etter trening i skreddersydd maratonløype i sitt eget nabolag på Råholt.

Publisert: 08.nov.2017 12:00
Oppdatert: 08.nov.2017 13:01

Jann Post fra Råholt løp 42 kilometer i New York Marathon på 2:32:53. Da han snakker med EUB kan han meddele at han er litt sliten i beina etter sin personlige rekord, men at det går bra.

Post hadde en veldig god dag, og sier at kroppen hans fungerte optimalt under løpet i New York, som er det maratonløpet han liker best.

– Det er et så bra publikum her, og de gir så mye respons. Det er full jubel hele veien, også til oss vanlige folk, og da går maratonet mye fortere, forklarer Post.

Visste ikke egen plassering

Mosjonisten, som han selv kaller seg, er svært beskjeden og har ikke sjekket sin egen plassering da EUB snakker med ham. Han opplyses om at han kom på 49. plass, av 50.000 deltakere, men det bryr han seg ikke noe om.

– Det som er viktig for meg er at jeg slo min egen pers, og at jeg hadde lyktes med treninga. Jeg får ikke gjort noe med alle andre, sier Post.

LES OGSÅ: På veg mot toppformen: Fra alvorlig sykdom til halvmaraton i Bergen

maratonløype på råholt

Post forklarer at han ikke trente så bra i sommer, men at han har hatt litt fri i høst, og begynte å trene hardere i oktober. Etter forrige store maraton i Berlin, gamblet han litt med formen og satte i gang med hardtrening med en gang – og det lønte seg. Han løp flere minutter raskere i New York.

– Jeg bruker fritiden min på trening, så jeg har løpt noen kilometer på Råholt. Der kan jeg bare løpe rett inn i skogen, sier Post.

For å herde beina til å løpe på den harde asfalten i storbyen, hadde Jann Post laget seg sitt eget New York maraton i nærområdet. Han løp da fra Råholt, forbi Leto-Hallen, over Nordmokorset, Trandum og Lie, og så tilbake over Mogreina, Dal og Råholt igjen.

– Det er mitt lokale New York Marathon, for det simulerer terrenget der, forklarer mosjonisten.

stiller ikke til VM

Før Jann Post tok flyet hjem på mandag ettermiddag, skulle han tilbringe noen timer som turist i New York, med god mat og litt trasking.

– Nå skal jeg spise amerikanske pannekaker med bacon til frokost, og en god lunsj, og så skal jeg være litt turist i noen timer. Jeg har ikke så vondt i beina, så det skal nok gå bra. Noen ganger kan det være en utfordring å komme seg ned til T-banen etter et slikt løp, men ikke denne gangen, sier Post.

Han vil understreke at det er mosjon, og at det er et stykke opp til topputøverne i idretten.

– Jeg har fått mange gratulasjoner, og det er hyggelig. Men jeg er litt redd for at vanlige folk tror at jeg kommer til å stille til VM neste år, spøker Post.

snuoperasjon

Jann Post har ikke alltid vært like sprek. EUB har tidligere skrevet om forandringen han gjorde da han i 2011 ble utfordret av Thomas Alsgaard til å løpe New York Marathon. Sportskommentatoren veide før dette 100 kilo, eller 0,1 tonn som han likte å si. Det året hadde han 320 treningsøkter, og mistet 23 kilo før løpet. Siden har han blitt i bedre og bedre form.

Neste stopp nå er en lang vintersesong i kommentatorboksen for NRK.

LES OGSÅ: Trimmet bort 18 kilo og ble skogens løpedronning

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPORTSKOMMENTATOR: Jann Post på jobb med kollega Torgeir Bjørn i Nrk.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no