18. jul
HISTORISK: Heidi Bratlie Larsen får unik mulighet. Foto: privat
 
Rytter fra Ullensaker rideklubb er første norske som får delta på VM i feltritt
Historisk mulighet for Heidi Bratlie Larsen fra Ullensaker rideklubb.

Publisert: 29.jul.2018 11:00
Oppdatert: 26.jul.2018 12:06

Heidi Bratlie Larsen fra Ullensaker rideklubb er av Norges Rytterforbund utpekt som kandidat til å delta på høstens verdensmesterskapet i feltridning i USA. Dette vil være første gang i historien at Norge har en rytter i feltritt-VM. For Bratlie Larsen, som tidligere har ridd EM, har en fjern barndomsdrøm plutselig blitt en del av hverdagen.

HAR BEHOLDT TROEN

– Sist gang Norge hadde feltrittsryttere på dette nivået er ikke dokumentert, men det er trolig rundt 100 år siden så det vil være første gang i nyere tid at Norge har med en deltaker i feltritt. At den første som skal vise seg å være aktuell er meg kan jeg takke Grålle, familien min og de som støtter meg for! Samt min vilje til å tro på det mange ikke trodde var mulig, skriver Bratlie Larsen på sin egen blogg.

VM går av stabelen i Tryon i North Carolina. Å reise til USA med en konkurransehest er krevende. Det er innebærer fly for både to- og firbeinte, og forarbeid med papirer, blodprøver, vaksiner og karantene.

– Det er en stor del forarbeid som har blitt gjort i forbindelse med dette de siste ukene. Nytt, lærerikt og veldig spennende, skriver Bratlie Larsen.

HØYDEPUNKT

For å få delta i VM må man i tillegg til å kvalifisere seg, også vise såpass gode resultater at man har noe å gjøre i konkurranse med verdenseliten. Det er på bakgrunn av sterke resultater i at Norges Rytterforbund fant Bratlie Larsen verdig å bli kandidat til denne unike muligheten. Den VM-klare rytteren bor til daglig i Røyken, men rir i Ullensaker rideklubb. Kommunikasjonsrådgiver Anton Granhus i Norges Rytterforbund uttalte tidligere i uka til EUB at Ullensaker rideklubb er dominerende på feltritt her til lands. Han gleder seg stort til VM-debuten, hvilken han beskriver som sommerens høydepunkt.

VM i hestesport holdes for alle greiner samtidig. Over to uker i september skal det kåres en verdensmester individuelt og i lag i sprang, dressur, kjøring, distanse, paradressur, voltige, reining, og feltritt.

LES OGSÅ: Satte ny norgesrekord i paragliding

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no