18. jun
BALLONG: Løpsleder Per-Einar Roth håper ballongløpere skal gi energi til deltakere som har satt seg mål under Jessheim vintermaraton.
 
Årets vintermaraton blir mer tilgjengelig for joggere flest
Arrangørene av tradisjonsrike Jessheim vintermaraton har tatt flere grep for å lokke løpere til byen.

Publisert: 16.nov.2017 18:00
Oppdatert: 15.nov.2017 18:07

Som navnet tilsier kan det gjerne være kjølig å løpe Jessheim vintermaraton, og hvis snø og is har lagt seg på bakken blir den bynære løypene ettertrykkelig brøytet og strødd av kommunen. Likevel har historien vist at snøfall tett opp mot løpsdagen, som under fjorårets utgave, fører til at deltakelsen svekkes ettersom veldig mange bestemmer seg tett opp mot løpet.

OPTIMISTISK

– De er de siste dagene som gjelder, så det er klart vi ikke er veldig glade for den snøen som kom nå. Men jeg håper at dette skal bli mer eller mindre borte fram mot helgen, sier løpsleder Per-Einar Roth til EUB.

For inn mot søndagens utgave, den 33. i rekken, er tirsdagens snøfall etterfulgt av plussgrader, og regn og sludd meldt før solen skal skinne på løpsdagen.

– Det kan gå begge veger, men det er meldt strålende så vi må si vi er optimistiske foreløpig og håper folk følger med på utviklingen, sier Roth.

NY OG KORTERE DISTANSE

Nytt av året er en 10-kilometer-løype i tillegg til distansene hel- og halvmaraton. Tidligere i år arrangerte Ull/Kisa en 10-kilometer som del av nye Norgesløpet – og gjorde seg gode erfaringer med å kunne tilby denne kortere distansen.

– Vi ønsker å nå flere og få en større bredde av løpere. Vi håper å bygge en base med løpere som synes det er morsomt å komme til Jessheim for å løpe 10-kilometer i en relativt lav og rask løype. Med 10-kilometeren håper vi også å rekruttere folk over på halvmaraton, sier Roth.

Alle distansene går i den samme sentrumsnære løypa på litt over ti kilometer, med start og målgang i Ullensaker idrettspark. En annen nyhet av året er ballongløpere som skal holde en gitt fart opp på maratondistansene. Ved å følge etter ballongene kan løpere være sikre på å holde en bestemt gjennomsnittsfart, samtidig som de kan motiveres av å ha et felles mål med andre i samme tidsgruppe.

– Vi dekker flere av de tidene som folk synes det er attraktivt å løpe på. Jeg har selv vært ballongløper på Oslo maraton og det er noe som skaper mye energi for folk som har satt seg et mål, forklarer Roth.

SLUTTSPURT FØR JULEBORD

I 2015 ble det satt rekord med totalt 520 deltakere. Per tirsdag formiddag var 285 løpere påmeldt, hvilket kun er om lag 70 færre enn på tilsvarende tid før rekordåret. Fordelingen er 69 til maraton, 178 til halvmaraton, og 38 på ti kilometer. Onsdag formiddag rundet de 300 påmeldte.

– Hvis vi nærmer oss tallet i 2015, hvor vi passerte 500, så skal vi være veldig godt fornøyde, sier Roth, som maner både aktive og mosjonister til en skikkelig innsats før vinterens alternative høydepunkter setter inn.

– Vi er i en fase av sesongen hvor det ikke er så mange konkurranser, så vi håper at folk har litt igjen å gå på, og tar det siste ut før man setter seg på julebord og spiser ribbe, sier Roth og smiler.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no