21. okt
DUELL: Borgens Anett Iren Sydholen Fossen prøver å komme seg unna Ull/Kisas Camilla Kwanrutai Kleven.
 
Emilie Lystad scoret det aller første målet på Borgens nye bane: – En skikkelig god følelse, spesielt siden det var mot Ull/Kisa
Borgen-kvinnene åpnet sitt nye anlegg med seier over naboklubben.

Publisert: 13.okt.2017 11:00
Oppdatert: 13.okt.2017 11:19

Borgens kvinnelag i fotball tok imot Ull/Kisa i 3. divisjonssesongens siste runde, torsdag kveld. Lokaloppgjøret var den aller første elleverkampen som er spilt på det splitter nye og flomlysbelagte kunstgressanlegget på Borgen stadion.

Etter fem minutter ble Emilie Lystad historisk da hun dunket inn det aller første målet på klubbens nye hjemmebane.

– SYKT DEILIG

– Det var så sykt deilig. En skikkelig god følelse, spesielt siden det var mot Ull/Kisa. Der er det litt spenning, så det er noe ekstra og utrolig deilig at vi også vinner kampen, sier Lystad til EUB.

Stine Christensen doblet ledelsen etter 20 minutter, før gjestenes Dagmar Busterud Oustad reduserte minutter etterpå. Borgen økte ved Cathrine Myromslien kun minutter etter det igjen, og Kisa kom aldri nærmere enn Sarah Flatlandsmo sin redusering til 3–2 i andreomgang. Kisa vant forrige oppgjør mellom lagene etter at Borgen hadde vunnet sesongens første. I det tredje møtet mellom Ullensaker-klubbene tok altså Borgen siste stikk.

– Det betyr mye fordi det er en derbykamp. Det er bare utrolig godt, sier Lystad, som lot tårene trille etter sesongens siste kamp.

– Jeg er så glad fordi vi hadde tapt så mange kamper i det siste, og derfor er det utrolig deilig å avslutte med seier mot Ull/Kisa. Da blir man litt følsom, sier Nordkisa-kvinnen.

Borgen ender nest nederst i 3. divisjon. Trener Christian Halle mener den siste kampen er et bilde på hele sesongen.

– Vi sliter med å score nok mål, det ser vi i dag og. En kamp vi kunne punktert i førsteomgang blir spennende helt inn. Litt sånn har sesongen vært. Vi har sluppet inn færrest mål av alle i serien, men sliter med å sette nok baller i mål til å kjempe i toppen. Jeg vil påstå at ingen lag har vært betydelig bedre enn oss, sier Halle.

– TUNG

Borgen gikk ut før sesongen og sa de skulle nedprioritere resultater. De var dog opptatt av å unngå sisteplassen som risikerer nedrykk. Den plassen havnet Kisa på.

– Tung, sier Ull/Kisa-trener Aleksander Ebbestad om sesongen før han utdyper.

– Vi var litt for dårlig forberedt på hva som møtte oss i 3. divisjon. Jeg tror ikke vi har trent godt nok i vinter, rett og slett, sier Ebbestad.

Om det blir nedrykk avhenger av antall lag i neste års 4. divisjon.

– Men vi planlegger nå som om vi rykker ned. Det får ingen store konsekvenser for oss som klubb eller målene vi har i laget. Om vi så må en tur ned så kommer vi rett opp igjen, sier han.

Det tredje lokale laget, Eidsvold Turn, vant 4–2 hjemme mot Skedsmo og ender på 3. plass.

KAMPFAKTA

Borgen – Ull/Kisa 3–2 (3–1)

Borgen stadion, 50 tilskuere.

MÅL

1–0 Emilie Lystad

2–0 Stine Christensen

2–1 Dagmar Busterud Oustad

3–1 Cathrine Myromslien

3–2 Sarah Flatlandsmo

Dommer: Hans-Arne Andresen, Flisbyen. 

Borgen: Katrin Eriksen, Cathrine Andersen, Marthe Bogstad, Anett Iren Sydholen Fossen, Stine Mariann Sydholen Fossen, Celine Amundsen Randen, Mette Rudolfsen, Nora Esther Bergh Bakke, Stine Christensen, Tonje Stegard, Emilie Lystad, Maren Heen Fladby, Cathrine Myromslien, Emilie Andersson, Monica Haslie

Ull/Kisa: Charlotte Reinertsen, Eline Øverli, Stine Nordsveen, Malin Sirén Bævre Magnussen, Anna Hundeide Isaksen, Emma Nesdal Slinning, Sofie Dahl Karlsen, Lotte Parmegiani Årseth, Guro Kristoffersen, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Ingvild Auflem Vik, Mari Brendengen Krogsæter, Kaja Therese Vollen, Camilla Kwanrutai Kleven, Julia Benedicte Rud Mogerhagen, Dagmar Busterud Oustad, Sarah Flatlandsmo

LES OGSÅ: Lager håndbok med triks for kunstgress

 
FORSPILTE SJANSER: Christian Halle mener Borgen har mye å gå på ved å bli mer effektive foran mål.
– TUNG: Aleksander Ebbestad og nyopprykkede Ull/Kisa fikk et tøft møte med 3. divisjon.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no