17. nov
LÅN: ØRB fikk nye brannbiler i sommer, og Jim Rædergård har derfor fått låne et av de gamle kjøretøyene fra brannsjef John Arne Karlsen.
 
Brannmann Jim bruker ferien til å hente vann utenfor kommunen, slik at barna likevel kan gå på skøyter i ishallen
Løste kritisk situasjon under vanningsforbudet.

Publisert: 09.aug.2018 13:00
Oppdatert: 09.aug.2018 13:50

Fortvilelsen var stor i Ullensaker issportklubb da kommunens totalforbud mot vanning hindret islegging av Jessheim is- og flerbrukshall etter sommerpausen. Men, selv om søknaden om dispensasjon ble avslått er sprøytingen av hallflaten likevel i gang. Isleggingsansvarlig Jim Rædergård jobber nemlig som brannmann i det daglige, og gjennom arbeidsgiver Øvre Romerike brann og redning (ØRB) har han fått låne en tankbil som ved et heldig sammentreff var til overs akkurat nå.

I disse dager bruker Rædergård sin egen ferie til å kjøre tankbilen fram og tilbake mellom en brønn i Skedsmo og hallen i Ullensaker idrettspark.

– Hadde ikke ØRB hjulpet klubben og meg så hadde vi ikke fått noen is. Vi gjør jo dette for barna, vi vet at de er overklare for å komme seg på is nå. Vi er privilegerte med veksten vi har i klubben og dette anlegget, og da er det leit om bane og vannforhold skal stoppe denne idretten som er veldig på vei fram i Ullensaker, sier Rædergård.

TANKBIL TIL OVERS

Bakgrunnen for vanningsforbudet, den kritiske tørkeperioden, er også grunn til at brannvesenet har hatt en svært krevende sommer.

– Det er naturlig at slikt som dette kommer litt lenger ned i køen av prioriteringer. Men når det er muligheter for å løse situasjonen så ønsker vi å støtte det som skaper aktivitet og løfter fellesskapet. Det er vesentlig for brannvesenet å bidra til, sier brannsjef John Arne Karlsen.

Isleggingen svir ikke i brannvesenets ressurser. Tankbilen lot seg nemlig låne fordi den tidligere i sommer ble erstattet av nye, mer moderne kjøretøy. Til hell for issportklubben hadde brannvesenet ennå ikke kvittet seg med den gamle.

– Dette er en reservebil vi har hatt i beredskap nå i sommer i forhold til skogbrann. Den er på det utstyret som skal utrangeres, men vi valgte å ikke selge den før sommeren med bakgrunn i situasjonen vi kom i. Dette er uansett en reservebil utenfor primærberedskapen til ØRB, sier Karlsen.

Likevel er det på ingen måte fritt fram for å låne tankbilen til ethvert ærend man måtte ha.

– Liv og helse er våre prioriterte oppgaver. Men når vi får disse spørsmålene gjør vi vurderinger på hva det betyr for lokalmiljøet. Vi må si nei hvis det er ren luksus, og vi har for eksempel sagt nei til mange i sommer som har ønsket å fylle basseng og slike ting. Men dette er noe annet, fordi det er del av kulturen og fritidsaktivitetene som det er viktig å stimulere for her i Ullensaker, sier brannsjefen.

STOR JOBB

Ullensaker kommune har beregnet at det trengs 97000 liter vann for å legge is i hallen. Issportklubben har fått en begrenset dispensasjon for å bruke 10000 liter lokalt i helgen, resten fikser Rædergård med tankbilen som har en kapasitet på 13000 liter. Det tar rundt en uke å legge lag på lag med is til den til slutt er 5–6 cm tykk. Til denne prosessen stiller flere fra klubben på dugnad.

– Som klubb er vi uansett veldig prisgitt at ØRB stiller. Hadde det ikke vært for at de hadde denne tankbilen nå så ville det ikke gått, sier Rædergård.

LES OGSÅ: Banemannen lanserer verdensnyhet fra garasjen på Kløfta

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ISLEGGING: Arbeidet med å legge is har begynt. Her får Jim Rædergård (t.v.) og Vidar Thoresen besøk av brannsjef John Arne Karlsen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no