21. jul
KJENTE TRAKTER: Vegard Breen synes det var morsomt å få sykle Tour of Norway-etappe på kjente trakter i Eidsvoll. I det som ble hans siste sesong som syklist kjente han imidlertid på at det var på tide å gjøre noe annet. Arkivfoto: Thomas Hansen
 
La opp som 27-åring: Vegard Breen trives med sitt nye liv
Hadde ikke nok å se fram mot på sykkelen.

Publisert: 04.nov.2017 12:00
Oppdatert: 03.nov.2017 10:59

Maura-mannen Vegard Breen har syklet noen av verdens mest prestisjefulle ritt. Som Vuelta a Espana, Paris-Roubaix, og til slutt selveste Tour de France. I høst valgte han som 27-åring å sette sluttstrek for sykkelkarrieren.

– Jeg følte jeg ikke var fornøyd i forhold til hva jeg la ned av innsats og hva jeg fikk igjen. Og det ble lettere å ta avgjørelsen når jeg føler jeg har syklet og opplevd de fleste rittene. Når jeg kom hjem fra Tour de France i fjor så tenkte jeg «det var det», sier Breen til EUB.

GJENNOMTENKT VALG

Touren ble et minne for livet. Rammene, men også hans egen form, var noe helt eget. Debutanten markerte seg med flere brudd.

– For oss som bruker tiden på å bli litt og litt bedre så merker man seg de dagene som er virkelig gode, og det er de dagene vi sammenligner oss med hver dag og i hvert ritt. Når jeg drar ut og kjører intervaller kommer jeg nok alltid til å tenke på at jeg den dagen ikke er som jeg var i Tour de France 2016. Man husker godt den følelsen, sier Breen.

Hadde han blitt værende i Fortuneo-Vital Concept ville han hatt gode muligheter for nye Tour de France, all den tid det franske laget blir invitert hvert år. Breen trivdes imidlertid ikke så godt i det miljøet. Til årets sesong valgte han derfor heller å vende hjem til norske Joker-Icopal, selv om det betydde at han indirekte takket nei til ny plass i Tour de France. Da visste han også at han måtte prestere for å få nye muligheter til å reise ut.

– Samtidig kjente jeg på at jeg ikke ville si ja til hvilket som helst profftilbud. Jeg har prøvd og gjort dette i mange år. Avgjørelsen var lettere å ta, for om jeg ennå ikke hadde syklet Tour de France så hadde det vært noe som hang der framme, og noe jeg kunne presset meg mot å nå. For det var målet helt siden jeg var liten gutt, sier Breen.

NYTT MILJØ

Han har en såpass sterk posisjon i sykkelmiljøet at han var ønsket med videre i støtteapparat da det ble klart at han ville legge opp.

– Kanskje senere. Noe av det jeg var lei av var all reisingen, og å sitte på hotellrom og tvinne tommeltotter å vente på fly eller endelig konkurrere. Så å skulle være med på alt det, men uten å sykle selv, det var jeg ikke klar for nå, sier han.

I stedet har Jessheim-bosatte Breen jobbet en drøy måned ved regnskapskontoret Value Accounting i Oslo. Selv om det kjennes litt rart føler han at det var riktig å gå en ny veg i livet.

– Det er veldig godt. Det er på mange måter en lettere hverdag. Det er mye jeg kommer til å savne med syklinga, for det er kjempefine opplevelser og mye gøy med det. Men det er deilig å ikke måtte jobbe konstant mot et større mål. Du behøver ikke så store mål for å ha det bra, sier Breen.

FAKTA

  • Navn: Vegard Breen.
  • Fra: Maura, Nannestad.
  • Bosted: Jessheim.
  • Alder: 27 år.
  • Nyansatt ved regnskapskontoret Value Accounting i Oslo.
  • Tidligere syklist i lagene Joker-Icopal, Fortuneo-Vital Concept og Lotto-Soudal.

LES OGSÅ: Breen syklet Tour of Norway på kjente trakter

 
AMBISIØS: Breen så tidlig for seg Tour de France-deltakelse. Arkivfoto: Arne Lybæk
ALLSIDIG: I tidlig alder konkurrerte Breen også på ski. Arkivfoto: Bjørn Inge Rødfoss
HJEMME: Breen, her i sin første periode i Joker-laget, har lagt ned mange treningstimer på vegene rundt Nannestad. Arkivfoto: Thomas Hansen
PROFF: Med laget Fortuneo-Vital Concept fikk Vegard Breen oppfylt sin store barndomsdrøm. Arkivfoto: Fortuneo-Vital Concept
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no