21. jul
BESTEKOMPISER. Jørgen Brendengen Krogsæter (t.h.) sier det er ekstra spesielt å ta gull sammen med kameratene Vebjørn Sørum og Sivert Bakken. Foto: Norges Skiskytterforbund
 
Brendengen Krogsæter vant gull i junior-VM
SLOVAKIA. Skiskyttertalentet fra Jessheim vant ungdomsstafetten med Norge.

Publisert: 27.feb.2017 14:25
Oppdatert: 01.mar.2017 12:56

Jørgen Brendengen Krogsæter vant gull med Norge under ungdommenes stafett i junior-VM i skiskyting. Jessheim-gutten gikk mandagens konkurranse sammen med kompisene Vebjørn Sørum og Sivert Bakken.

VANT MED KOMPISER

- Vi går på samme skole i Lillehammer, trener sammen og er bestevenner. Det er spesielt å vinne en gullmedalje sammen, sier Brendengen Krogsæter til biathlonworld.com.

Før avreise sa han til EUB at en medalje var målet for mesterskapet. Tidligere i mesterskapet har han hevdet seg individuelt, uten å nå helt opp.

SENDTE NORGE I LEDELSEN

Ullensaker skiklubb-løperen gikk førsteetappe med kun ett ekstraskudd. Sørum hadde tre og ankermann Bakken to.

Mesterskapet har tidligere vært preget av vind, men denne formiddagen var det rolig, solskinn og mange plussgrader. Brendengen Krogsæter gikk Norge i ledelsen etter første skyting, ble senere passert av Ukraina, men kunne til slutt veksle med en norsk ledelse på tre sekunder.

Norge og Russland gikk sammen inn til siste stående, hvor Bakken var kaldest der russiske Said Khalili måtte ut i to strafferunder. 23 nasjoner stilte til start. Norge slo sølvvinner Russland med 54 sekunder, mens 3.-plassen gikk til Hviterussland.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no