20. aug
Brødreduell: Ull/Kisa-keeper Ole Anders Engebretsen (til venstre) satser alt på å stenge buret mot lillebror Jon Kristian og Vestli i torsdagens cupkamp i 1. runde i håndball-NM i Jessheimhallen.
 
Brødre ansikt til ansikt i cupen
Familien Engebretsen spiller helt sentrale roller i torsdagens cupoppgjør mellom Ull/Kisa og Vestli. – Det beste med å møte broderen er alltid å redde skuddene hans, sier Ole Anders Engebretsen.

Publisert: 24.aug.2017 21:00
Oppdatert: 24.aug.2017 14:55

Ole Anders Engebretsen (29) satser alt på å stenge Ull/Kisa-målet. På motsatt banehalvdel har Jon Kristian Engebretsen (25) lagt en slagplan for hvordan han skal klare å lure inn ballen bak storebroren. Som om ikke det var nok sitter mamma Torhild på laglederbenken til Ull/Kisa, mens pappa Jan Ivar har en viktig oppgave i sekretariatet.

– Det beste med å møte broderen er alltid å redde skuddene hans, mens det verste eventuelt vil være å tape. For da koser han seg i ettertid, smiler Ull/Kisa-keeper Ole Anders.

– Å møte sin egen bror og gamle lagkamerater blir bare morsomt. Har han dagen sin så stopper han alt. Ole Anders er ekstra god på nærskudd, istemmer Vestli-spiller Jon Kristian.

Herrelaget til Ull/Kisa spiller i 3. divisjon denne sesongen, mens Vestli satser hardt på nivået over. Det er med andre ord ventet et tøft og nervepirrende cupoppgjør.

– Hvordan planlegger du å lirke inn noen mål på storebror?

– Ved å la ballen kile han på øret. Det pleier å fungere bra. Nei, da, men har noen triks på lur for å prikke den inn, sier Jon Kristian.

Holder seg helt nøytral

– Min brors beste egenskaper er tempo og kontringer. Der gjør han mange av sine mål i kampene. Vil han selv, kan han score et tosifret antall mål i hver kamp, roser Ole Anders. I sekretariatet tar pappa Jan Ivar fatt på sin ellevte sesong.

– Hele familien er involvert på en eller annen måte, sier han.

– Hvem holder du med i duellen ute på banen?

– Jeg holder meg helt nøytral. Dette blir en spennende kamp og jeg gleder meg til å se den.

Hentet fra Ull/Kisa

– Så du stopper ikke klokka eller teller feil på stillingen?

– Overhodet ikke. Jeg kommer til å være ekstra konsentrert i oppdraget. Ryggen skal være helt fri etter kampslutt, humrer Jessheim-bosatte Jan Ivar.

– Hva vil du si om egenskapene til sønnene dine?

– Eldstemann spiller fotball og håndball. Han er god i mål og jeg er evig takknemlig for at han velger å være fysisk aktiv. Yngstemann ble hentet til Vestli fra Ull/Kisa etter at de spilte i samme divisjon. De hadde et mål om å rykke opp og klarte det allerede første året med han på laget.

Torsdag kveld får vi svaret på hvem som er best av Ull/Kisa og Vestli og brødrene Engebretsen. Sist gang brødrene møttes ble det uavgjort i scoringer og redninger.

Fakta

  • 1. runde i håndball-NM
  • Torsdag kveld tar Ull/Kisa imot Vestli i 1. runde av herrenes cup.
  • Ull/Kisa spiller i 3. divisjon denne sesongen, mens Vestli holder til på nivået over.
  • Vestli har fire fellestreninger ukentlig. I tillegg skal spillerne gjennomføre én egentrening.
  • Satsingsnivået er dermed noe høyere enn i Ull/Kisa.
  • Men ballen er rund og som ordtaket sier: Cup er cup.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no