19. jul
 
Bygger diskgolfbane designet av rekordholder
- Målet er å fortsette å utvikle Eidsvoll idretts- og folkehelsepark, sier Ståle Årdal i EVS. Nå bygges diskgolfbane i Ormlia.

Publisert: 01.aug.2017 11:30
Oppdatert: 31.jul.2017 17:48

– Vi har brukt et sted mellom 80 og 100 dugnadstimer hittil, men vi må nok bruke i hvert fall det dobbelte før banen er klar, sier Ståle Årdal. Han er dugnadsleder når den nye diskgolfparken – Eidsvoll Diskgolfpark – bygges i skiklubbens anlegg i Ormlia på Eidsvoll Verk. 

diskgolf

Diskgolf tar i bruk begrepene, reglene og uttrykkene fra vanlig golf, men utføres med en disk – også kjent som frisbee eller «skjeineplate». Diskene kastes fra utkastpunktene – tee – og målet er å treffe en kurv i enden av banen. På skistadion blir det seks kurver – med mulighet for utvidelse – i tillegg til en driving range på hundre meter. Kurvene kommer til å stå i terrenget rundt rulleskibanen på området.

KASTER IKKE PÅ SKIGÅERE

– Diskgolf er en gentlemanssport, så vi er sikre på at utøverne ikke kaster disker når man ser skigåerne komme rullende. Nå har vi terrengsyklister, skigåere, orienteringsløpere, blåbærplukkere og turgåere her, men vi ønsker å åpne for enda flere aktiviteter. Derfor tror vi diskgolfbanen blir et fint tilskudd til Eidsvoll idretts- og folkehelsepark. Diskgolf passer for alle, og det er fysisk aktivitet uten å være fysisk krevende, sier Årdal.

hentet inn eksperthjelp

Dugnadsgjengen har ryddet skog, saget plattinger og tråkket baner. Det diskgolffaglige har klubben trengt støtte til, og ekspertise har klubben hentet inn via Espen Thorén. 

Thorén er en av diskgolfsportens «grand old men», og var med og startet Stovner Frisbeeklubb i 1987. 

Han har også norgesrekorden i lengde, satt i 1993, da Thorén kastet disken imponerende 187 meter. 

Espen Thorén er medlem i EVS, og har hjulpet til med å stikke ut banen og sørget for varierende vanskelighetsgrad på banens seks hull.

EGENAKTIVITET

– Jeg har brukt min erfaring og designet en bane som jeg håper ikke er altfor vanskelig. I tillegg håper jeg at banen stimulerer til egenaktiviteten som skiklubben ønsker, i og med at det ikke med det første blir noe organisert opplegg på banen. 

– Klubben var opptatt av at det skulle være et lavterskeltilbud, derfor er det viktig at banen ikke er altfor vanskelig, sier Thorén til EUB.  

vil være en skiklubb

Leder for skiklubben, Tommy Løken, er tydelig på at klubben vil fortsette å være en særidrettsklubb, men håper diskgolfbanen vil trekke til seg folk fra fjern og nær.

– Meningen er at det skal være et lavterskeltilbud til folk i bygda, og at hvem som helst kan komme ned hit og bruke anlegget. 

– Vi vil fortsette å være en ren skiklubb, men vi har allerede god erfaring med samarbeid både med orienteringslaget, hundeklubben og Eidsvoll sykkelklubb. På sikt er det jo åpent for å samarbeide med en eventuell diskgolfklubb, sier Løkken. 

Fakta diskgolf

  • Diskgolf er en voksende idrett på landsbasis
  • Diskgolf er en gren under Norges Amerikanske Idretters Forbund, sammen med Amerikansk fotball, cheerleading og lacrosse
  • Det er over 50 klubber over hele landet, blant annet Jessheim Frisbeeklubb, og over 60 baner
  • Det arrangeres både NM og Norgescup i diskgolf
  • Banen i Ormlia blir en seks-hulls bane

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BANEN: Banen vil bestå av seks kurver. Nederst til høyre ser man klubbhuset på stadionen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no